Ознака: роберт поповски
Македонија 23.06.20 | 12:32

ВО ЖИВО: Прес конференција на Роберт Поповски


Македонија 11.06.20 | 12:49

Власта ќе одлучува кои медиуми се достојни да добијат помош

Министерот за отчетност Роберт Поповски на заедничката прес-конференција со вицепремиерот Бујар Османи, истакна дека критериумите за субевциите се многу јасни и прецизни,...

Македонија 05.12.19 | 13:47

Роберт Поповски: Нашата Влада е прва во регионот што има план за борба против лажните вести

Сајбер и хибридните закани, пропагандата, дезинформациите и „лажните вести“ се глобален проблем и имаат потенцијал да го поларизираат јавното мислење, да промовираат...

Македонија 19.11.19 | 22:18

Владата ја усвои Стратегијата за транспаретност 2019 – 2021

Владата ја усвои Стратегијата за транспаретност за периодот 2019-2021 година со Акциски план која е насочена кон унапредување на амбиентот за транспаретност и доверба...

Македонија 06.10.19 | 10:54

Министерот за пропаганда: Го знаете Зоран Заев, колку е тој отворен човек, колку комуницира со сите, па и ние другите…

Господине Поповски, во јавноста добивате оценки дека е зголемена транспарентноста и отчетноста во однос на вашите претходници. Преку алатката за отчетност на трошоците...

Македонија 19.09.19 | 14:35

Новинарите непожелни за Владата на состанокот за борбата против дезинформациите

Јас ви благодарам на присуството, сега говорам за претставниците на медиумите, на новинарите. Овде го затвораме отворениот дел на денешнава дискусија и координативна...

Македонија 25.06.19 | 15:47

Поповски: Не е точно дека имало совети да се бега од новинарите

Кабинетот на министерот задолжен за комуникации, транспарентност и отчетност, Роберт Поповски, ја демантира веста дека ги советувал ПР службите на министерката Шекеринска...

Македонија 25.06.19 | 15:25

Роберт Поповски ги советува министрите: Подобро да бегаме, отколку да нѐ распнат новинарите

Министерот за отчетност, кој како новинар често ја критиуваше претходната власт дека држи прес-конференции на нарачани прашања и само на тема, Роберт Поповски, денеска...

Македонија 30.01.19 | 08:24

Избледе владиното ветување за транспарентност и почит кон медиумите

Големи ветувања за подобрување на условите за работа на новинарите, но сликата во Република Македонија сосем различна. Тоа го покажува и извештајот на ЗНМ за 2018 година,...

Македонија 28.01.19 | 17:42

„Алфа“: Роберт Поповски обвинува дека „Алфа“ работела под влијание на претходната власт

Наместо конкретен одговор, етикетирање на цел медиум, велат од „Алфа“  откако министерот без ресор Роберт Поповски изјави дека телевизијата била под влијание на претходната...

Македонија 28.01.19 | 15:45

Дали власта со 700 000 евра ги става печатените медиуми под своја капа?

На 11 печатени медиуми им се исплатени 42.568.620 денари со владината Програма за поддршка на печатење и дистрибуција на печатени медиуми за 2018 година. Од Програмата за 2018...