Ознака: роаминг
Балкан 26.10.20 | 13:26

Целосно укинување на роамингот на Западен Балкан во 2021 година

Роамингот во регионот на Западен Балкан ќе биде целосно укинат на 1 јули 2021 година, беше потврдено денеска на отворањето на третиот Дигитален самит на Западен Балкан...

Економија 01.07.20 | 20:50

Цената за дојдовни повици во роаминг во регионот се намалува од 2,9 на 1,5 денари

Цената за дојдовни повици во роаминг во регионот од денеска дополнително се намалува од 2,9 денари на 1,5 денари, а согласно Договорот помеѓу земјите од Западен Балкан...

Балкан 30.06.20 | 10:05

Од утре поефтин роаминг за Западен Балкан

Во земјите од Западен Балкан од среда ќе започне да се применува следниот чекор во намалувањето на цените на роаминг услугите во кои ќе бидат намалени дополнителните...

Балкан 01.01.20 | 11:36

Од денеска земјите во Западен Балкан со поевтин роаминг

Жителите на земјите во Западен Балкан од денеска можат да зборуваат со намалени цени за роамниг од девет на 35 проценти, согласно втората фаза од спроведувањето на регионалниот...

Економија 01.01.20 | 09:45

Слободно зборувајте: Од денеска поевтин роаминг во регионот

Цените на роамингот во Западен Балкан ќе бидат намалени од девет на 35 проценти од денеска, во согласност со втората фаза од спроведувањето на регионалниот договор за...

Економија 05.12.19 | 13:16

Манчевски: Од следното лето поевтин роаминг со Грција

Од следната летна туристичка сезона граѓаните ќе користат поевтин роаминг со Грција, најави денеска министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан...

Економија 01.07.19 | 08:26

Поевтин роаминг во регионот

Цените на услугите во роаминг помеѓу Македонија, Србија, Црна Гора, Албанија, Косово и БиХ  од денес ќе се намалат за 27 отсто, а од јули 2021 година ќе бидат целосно укинати. Динамиката...

Економија 30.06.19 | 09:08

Од утре пониски цени во роаминг во Србија, Црна Гора, Албанија, Косово и БиХ

Цените на услугите во роаминг помеѓу Македонија, Србија, Црна Гора, Албанија, Косово и БиХ  од утре ќе се намалат за 27 отсто, а од јули 2021 година ќе бидат целосно укинати. Динамиката...

Економија 23.05.19 | 10:07

Роамингот со соседите поевтинува за еден месец

За 70 отсто поевтин роаминг ќе имаат граѓаните од први јули. Оваа поволност ќе ја имаат кога ќе разговараат со граѓани на Србија, Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора...

Економија 19.05.19 | 09:18

АЕК достави предлог за поевтин роаминг, се чека на Грција

Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) до грчките колеги достави предлог и динамика за најавеното намалување на цените во роаминг што, според меморандумот што...

Економија 04.04.19 | 13:54

Се укинува роамингот меѓу Македонија и Србија, Црна Гора, Албанија и БиХ

Македонија попиша договор за целосно укинување на роамингот со Србија, Црна Гора, Албанија и БиХ. Доворот го потпишаа министерот за информатичко општество и администрација...

Балкан 03.03.19 | 17:36

Косово и Албанија во мај ќе го укинат роамингот

Косовскиот вицепремиер и национален координатор на владите на Косово и Албанија, Фатмир Лимај најави дека тарифите на мобилната телефонија за роаминг меѓу двете земи...

Економија 19.02.19 | 20:51

Поевтин роаминг со Грција

Поевтин роаминг меѓу Република Македонија и Република Грција, а во делот на податочниот сообраќај уште во летната сезона, најавија денеска ресорните министрите...