Ознака: Ристо Ставревски
Македонија 15.01.20 | 12:08

По одлуката на ДИК, Ристо Ставревски е нов началник на СВР Скопје

Државната изборна комисија се прогласи за ненадлежна да одлучува по барањето на техничкиот министер за внатрешни работи, Наќе Чулев, за неговото решение Ристо Ставревски...

Македонија 13.01.20 | 08:38

ДИК ќе одлучи дали Ристо Ставревски ќе биде шеф на СВР – Скопје

Откако дополнителната заменик министерка во МВР Славјанка Петровска не ја потпиша одлуката за назначување на Ристо Ставревски за шеф на СВР – Скопје, техничкиот министер...

Македонија 10.01.20 | 20:24

За СДСМ, Славјанка од Шарена револуција е добар кадар, професионелец како Ставревски не е

За власта во заминување професионалците не се на цена. Заменик министерката во МВР, Славјанка Петровска не ја потпишува одлуката за назначување на Ристо Ставревски за...

Македонија 10.01.20 | 14:36

Чулев: Тоа што Ставревски бил дел од нечиј кабинет не е услов или пречка за распоредување

Назначувањето на Ристо Ставревски за началник на СВР Скопје е во согласност со потребните критериуми, изјави министерот за внатрешни работи Наќе Чулев откако заменик...

Македонија 10.01.20 | 14:04

Петровска не ја потпиша одлуката за назначување на Ставревски за шеф на СВР Скопје

Заменик министерката во МВР, Славјанка Петровска не ја потпишала одлуката за назначување на Ристо Ставревски за шеф на Секторот за внатрешни работи во Скопје. Информацијата...