Ознака: Ристе Ставревски
Македонија 14.01.20 | 12:46

ДИК изгласа дека не е надлежна за барањето на техничкиот министер Чулев

Државната изборна комисија се прогласи за ненадлежна во врска со спорот околу назначувањето на прв човек на СВР Скопје. Елизабета Апостоловска од ДИК рече дека Комисијата...

Македонија 12.01.20 | 23:31

Чулев ќе побара мислење од ДИК за назначувањето на Ставревски во СВР-Скопје

Mинистерoт за внатрешни работи Наќе Чулев смета дека проблематизирањето на изборот на Ристе Ставревски за началник на СВР-Скопје е од политички причини и го изразува...

Македонија 11.01.20 | 16:48

Не дозволувам да се валка моето име и честа на моите соработници, ќе поднесам тужба против Петровска

Началникот на СВР Скопје Ристо Ставревски нема да дозволи да се валка неговото име и честа на неговите соработници. Тој ќе поднесе тужба против дополнителната заменик...