Ознака: приватизација
Економија 29.03.22 | 20:47

Надоместот за приватизација на градежно земјиште ќе биде 30 пати поскап

На денешната седница Владата ја донесе Уредбата за изменување на Уредбата за висина на надомест за приватизација на градежното земјиште што се приватизира, начинот...

Економија 06.07.21 | 22:48

Стојменов: Држава без свое земјиште не е држава

Зборувајќи за приватизацијата на државното земјиште, поранешниот министер за финансии Борис Стојменов во емисијата „10 Минути“ на ТВ21 потенцираше дека држава без...

Економија 31.05.21 | 22:44

Јовановиќ: Aко се реализира планот на Заев за инвестиции со природните ресурси ќе располага мала група на моќни луѓе

Професорот и поранешен советник на Зоран Заев, Бранимир Јовановиќ,  за ТВ24 истакна дека планот за инвестииции треба да подлежи на ревизија, затоа што тој е нереален...

Економија 12.11.20 | 17:09

Заев: Со приватизацијата, државните компании ќе работат европски

Постапките за приватизација или за јавно-приватно партнерство во претпријатијата кои се во државна сопственост, според премиерот Зоран Заев треба да се отпочнат и...

Македонија 15.10.20 | 09:50

ВМРО-ДПМНЕ: Македонска пошта е новиот бонбона бизнис за мафијата на Заев

Од ВМРО-ДПМНЕ тврдат дека во овие 4 години власт Заев и неговата мафија ништо не изградија, туку само распродаваат. Мафијата на власт на чело со Зоран Заев очигледно...

Македонија 14.10.20 | 23:35

Јовановиќ: Тоа што сакате да ја продадете Пошта само покажува колку ви е гајле

Тоа што сакате да ја продадете Пошта само покажува колку ви е гајле. И за Пошта, и за државата, и за луѓето, реагира на фејсбук поранешниот советник Бранимир Јовановиќ. Да,...

Економија 19.07.20 | 19:15

Предметите за приватизација од 2018, 2019 и 2020 можат да се проверат на privatizacija.finance.gov.mk

Сите предмети поднесени за приватизација на градежно земјиште во државна сопственост во 2018, 2019, 2020 граѓаните можат да ги следат до која фаза на решавање се на порталот...

Балкан 12.02.20 | 09:43

Ќе се прави целосна проверка на приватизацијата во Бугарија

Главниот обвинител на Република Бугарија, Иван Гешев,  побара од Државна агенција за национална безбедност (ДАНС) да направи целосна проверка на процесот на приватизација...