Ознака: претседателски избори 2024
Македонија 11.04.24 | 22:43

Мицкоски: Додека Стево се прави Мајка Тереза, Фридом хаус го потсети дека е дел од корумпираниот систем

Фридом хаус со шамар за ДУИ и СДСМ и лицето кое збор не кажа и нема храброст да зуцне против нив, затоа што очекува поддршка од нив за претседателската трка, туристот...

Македонија 11.04.24 | 22:34

Мицкоски до Пендаровски: По поразот на изборите, ниту ГПС нема да те пронајде

Ја слушнав вчера најновата навреда на Стево, охрабрен, осилен, а во суштина исплашен како глувче мало и вели на професорката која за него е величина голема како Монт...

Македонија 11.04.24 | 22:03

Ќе знам дека сме успеале кога секој ќе каже: ,,Македонија е убава земја за живеење!”

Вечерва сум тука заедно со човекот кој ќе ја испише историјата, кој ќе донесе огромни триумфи на нашата татковина, на нашата Македонија, човекот кој со својата експертиза...

Македонија 11.04.24 | 21:58

Таравари очекува да влез во вториот круг од претседателските избори

Кандидатот за претседател на државата поддржан од албанската опозициска коалиција „Вреди“, Арбен Таравари во изјава за медиумите попладнево нагласи дека очекува...

Македонија 11.04.24 | 20:38

ВО ЖИВО: Македонија повторно горда – народен митинг во Кичево

Следете го во живо, народниот митинг во Кичево – Македонија повторно горда!

Македонија 11.04.24 | 20:33

Османи од Штип: Овие избори се битка меѓу два концепта – за европска интеграција наспроти изолација

Овие избори не се избори помеѓу различни политички партии и различни кандидати. Ова е битка меѓу два концепта. Концепт на европска интеграција наспроти концепт на изолација....

Македонија 11.04.24 | 20:30

Можел и сам: Ковачевски кажа зошто не му оди на Пендаровски на митинзите

Присуствуваме на митинзите на претседателот Пендаровски согласно со изборните единици во коишто секој кандидат за пратеник е определен. Кога тој беше на митингот во...

Македонија 11.04.24 | 20:15

Пендаровски е вечерва во Гевгелија, следете во живо

Започна митингот на Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ за претседател во Гевгелија. Во продолжение ја пренесуваме атмосферата во ЖИВО од Гевгелија.

Македонија 11.04.24 | 19:58

Мицкоски: Ова се избори на кои граѓаните ќе изберат дали ја сакаат Македонија или не, Силјановска Давкова е вистинскиот избор

Секогаш кога во Македонија имаме влада на СДС македонскиот народ, граѓаните на Македонија и самата Македонија губат, се удира директно врз македонскиот идентитет. Секогаш...

Македонија 11.04.24 | 18:09

Сајкоски: На 24 април сите заеднички да излеземе што помасовно и да ја поддржиме Силјановска Давкова

Изминатите 7 години видовме корупција, криминал, се она што треба да биде спротивно од она што треба да го работи една влада. Затоа ве повикувам да се обединиме во борба...

Македонија 11.04.24 | 12:47

Османи од Градскиот парк претстави план за позелена и побезбедна Македонија

Кандидатот за претседател на Европскиот фронт, Бујар Османи, вети дека доколку биде избран за прв човек на државата, ќе работи на трансформација на Македонија во зелена...

Вести 11.04.24 | 12:45

Таравари: Македонија интегрирана во регионот и во Европа

Кандидатот за претседател Арбен Таравари ги истакна двете клучни точки од неговата програма насочени кон интеграција на Македонија во регионот и во Европската...

Македонија 11.04.24 | 11:39

Пендаровски: Силјановска-Давкова е личен избор на Мицкоски, на 24 април одлучуваме дали државата ќе продолжи напред

Кандидатот за претседател Стево Пендаровски синоќа од Квадарци порача дека 24 април ќе биде клучен датум и дека токму во првиот круг потребна е масовна поддршка на концептот...

Македонија 10.04.24 | 21:01

Ванковска: Ако сакаме достоинство на овие избори немаме право на грешка

Кандидатката за претседател на Левица, Билјана Ванковска, денес одража средба со граѓани во Карпош. На средбата беа презентирани делови од програмата на Ванковска за...

Македонија 10.04.24 | 20:45

Силјановска: Пендаровски не може да ме види заради реките народ кога сум долу, а кога сум на говорница не сака ме слуша зашто кажувам сè што тој не смее да каже

„Стево Пендаровски секој ден тврди дека ме немало никаде и дека ме заменил господинот Христијан Мицкоски. Знаете ли зошто не може да ме види? Заради реките народ кога...

Македонија 10.04.24 | 20:42

Мицкоски за СДСМ и ДУИ: Овде од Радовиш оставаат директор да биде човек кој продава дрога, тепа полиција, ќе дојде крајот на ова

Македонија е земјата со најголема стапка на криминал во Европа. Со најголема инфлација и рекордер по сиромаштија. Над 600 илјади луѓе живеат со 150 денари на ден. 80 илјади...

Вести 10.04.24 | 19:46

Димитриевски од Свети Николе: Со масовен одѕив, народот ќе покаже дека си ја сака државата

Кандидатот за Претседател на државата од Движењето ЗНАМ – За наша Македонија, Максим Димитриевски денеска ги посети Лозово и Свети Николе. Обраќајќи се пред граѓаните...

Македонија 10.04.24 | 19:35

Таравари: Како претседател ќе ги помилувам осудените од политички монтирани случаи

Во делот на реформите во правдата и правната држава, кандидатот за претседател Арбен Таравари од коалицијата ВРЕДИ вели дека ќе ја стопира селективноста на правдата,...

Македонија 10.04.24 | 15:46

Филипче се сретна со пензионерите: Ја укинуваме партиципацијата од 20 отсто во здравството

Носителот на листа на кандидати за пратеници од СДСМ и Коалицијата за европска иднина во Изборна единица 4, Венко Филипче вчера беше во Радовиш каде што оствари средби...

Македонија 10.04.24 | 11:15

Огромна предност на Силјановска Давкова пред Пендаровски во третата и четвртата изборна единица

Продолжува трендот на огромната предност на претседателската кандидатка поддржана од ВМРО-ДПМНЕ, професорката Гордана Силјановска Давкова, пред кандидатот поддржан...

jojobetCasibom GirişDeneme Bonusu Veren SitelercasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywinDeneme Bonusu Veren Sitelercasibom girişdeneme bonusuCASİBOM GÜNCEL