Ознака: прегласување
Македонија 08.11.21 | 18:35

Управен реши дa нема прегласување во Желино

Управниот суд денеска реши да ја прифати тужбата на Беса за избирачкото место 2107 во Општина Желино. Ова значи дека таму ќе нема прегласување и дека за градоначалник...

Македонија 26.10.21 | 15:23

ДИК: Гласањето од првиот изборен круг ќе се повтори на неколку избирачки места

Гласањето во првиот изборен круг на локалните избори 2021 на избирачкото место 0543 во Дебар, за избор на членови на Советот на општината и за избор на градоначалник на Дебар...

Македонија 25.10.21 | 08:22

Управниот суд ја прифати жалбата на АА и Алтернатива, ќе се прегласува во Дебар

Управниот суд ја прифати жалбата на Алијанса за Албанците и Алтернатива за резултатите од гласањето по листите за кандидатите за градоначалник и советници на Општина...

Македонија 25.10.21 | 08:22

Ќе се прегласува во Дебар

Управниот суд ја прифати жалбата на Алијанса за Албанците и Алтернатива за резултатите од гласањето по листите за кандидатите за градоначалник и советници на Општина...

Македонија 22.10.21 | 12:05

Даштевски: Нема да има прегласување на изборите, во ниту едно избирачко место

Формално правно мораме да ги запазиме процедурите. Треба прво да се внесе забелешката во дневникот на денот на гласање, рече претседателот на ДИК, Александар Даштевски...

Македонија 21.10.21 | 16:45

ДИК го отфрли барањето на АА-А за поништување на гласањето на избирачко место во Дебар

Државната изборна комисија на денешната седница со 4 гласа „против“ и 3 „за“ го отфрли приговорот на коалицијата на Алијансата за Албанците (АА) и Алтернатива за избирачкото...

Македонија 22.04.19 | 18:50

Во Студеничани нема да се прегласува бидејќи резултатот не влијае врз конечниот резултат

На избирачкото место со број 2344 во општина Студеничани каде во текот на вчерашниот ден не беше отворено, нема да се прегласува бидејќи добиените резултати нема да влијаат...