Ознака: починати
Свет 24.11.22 | 09:27

Повеќе од 238 илјади жители на Европа починале предвреме поради загадениот воздух

Најмалку 238 илјади луѓе во ЕУ починале предвремено во 2020 година поради загадениот воздух, и покрај тоа што квалитетот на воздухот генерално се подобрува, покажуваат...

Здравје 20.10.22 | 15:54

Вкупно тројца починати, нови 44 случаи на ковид-19 од 564 тестови

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 564 тестови, а регистрирани се 44 нови...

Свет 20.10.22 | 11:46

Поради несоодветна грижа: 45 бебиња починале во две болници

Според извештајот објавен вчера, 45 бебиња кои починале во две британски болници управувани од East Kent Hospitals NHS Trust би можеле да преживеат доколку го добиле соодветното...

Здравје 19.10.22 | 15:37

Вкупно двајца починати и 34 нови случаи на ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 598 тестови, а регистрирани се 34 нови...

Здравје 17.10.22 | 16:06

Вкупно двајца починати и 80 новозаразени со ковид-19 во последните три дена

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 14.10 до 16.10.2022): Направени се 953 тест, а регистрирани...

Здравје 12.10.22 | 13:52

Нови 28 случаи на ковид-19 од 278 тестови, нема пријавено починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 278 тестови, а регистрирани се 28 нови...

Здравје 10.10.22 | 13:36

Вкупно четворица починати, нови 72 случаи на ковид-19 во последните три дена

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 07.10 до 09.10.2022): Направени се 871 тест, а регистрирани...

Здравје 07.10.22 | 14:25

Вкупно двајца починати, нови 56 случаи на ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 529 тестови, а регистрирани се 56 нови...

Здравје 04.10.22 | 14:46

Двајца починати, нови 75 случаи на ковид-19 од 745 тестови

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 745 тестови, а регистрирани се 75 нови...

Здравје 28.09.22 | 14:11

Вкупно тројца починати и 96 нови случаи на ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 729 тестови, а регистрирани се 96 нови...

Здравје 26.09.22 | 14:57

Вкупно четворица починати од ковид-19, нови 96 случаи за три дена

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 24.09 до 26.09.2022): Направени се 962 тестови, а регистрирани...

Здравје 16.09.22 | 14:26

Ковид-19: Едно лице почина, 89 новозаразени, активни се 689 случаи

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 656 тестови, а регистрирани се 89 нови...

Здравје 13.09.22 | 14:02

Вкупно тројца починати, нови 165 заразени со ковид-19, од нив 39 се реинфекции

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.088 тестови, а регистрирани се 165 нови...

Здравје 09.09.22 | 16:51

34 нови случаи на Ковид-19, починаа тројца пациенти

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 223 тестови, а регистрирани се 34 нови...

Здравје 07.09.22 | 14:08

Тројца починати, нови 134 случаи на ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 912 тестови, а регистрирани се 134 нови...

Здравје 05.09.22 | 16:18

За три дена четворица починати и 254 нови случаи на ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 02.09 до 04.09.2022): Направени се 1.308 тестови, а регистрирани...

Здравје 31.08.22 | 08:30

Намален бројот на новозаболени, оздравени и починати од Ковид-19

Во периодот од 22 август до 28 август тестирани се вкупно 5.815 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање и антигенско тестирање за присуство...

Здравје 30.08.22 | 15:18

Вкупно четворица починати, нови 240 случаи на ковид-19 од 1.084 тестови

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.084 тестови, а регистрирани се 240 нови...

Здравје 26.08.22 | 13:48

Од 18 до 24 август починале пет пациенти од ковид-19, нови 252 случаи од нив 59 се реинфекции

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 867 тестови, а регистрирани се 252 нови...

Свет 26.08.22 | 08:45

Еден милион луѓе во светот починаа од ковид-19 за осум месеци

Пандемијата на Ковид-19 усмрти еден милион луѓе во светот од јануари, објави денеска Светската здравствена организација (СЗО), повикувајќи ги владите да ја забрзаат вакцинацијата...