Ознака: парична помош
Скопје 10.02.20 | 12:45

По 100.000 денари за опожарените семејства од Шутка

Советот на Град Скопје на утрешната седница ќе одлучува за доделување парична помош за шесте семејства чии домови беа опожарени во пожарот што се случи минатиот месец...

Скопје 11.01.20 | 15:16

Парична помош и сместување за семејството кое изгуби две деца во пожарот во Шуто Оризари

Министерството за труд и социјална политика ќе обезбеди еднократна парична помош и сместување на семејствата кои вчера ги загубија домовите во пожарот во Шуто Оризари,...

Македонија 26.11.19 | 14:32

100.000 евра првична помош од Македонија за Албанија

На денешната седница Владата донесе одлука да се издвојат шест милиони денари како првична финансиска поддршка за санирање на последиците од земјотресот во Република...

Скопје 30.05.19 | 10:47

Еднократна парична помош за првачињата во Аеродром

Општина Аеродром и оваа година доделува еднократна парична помош на семејствата со прваче во висина од 3.500 денари. Целта на овој проект е да се олеснат трошоците на родителите...

Македонија 14.02.19 | 15:23

Парична помош од 30.000 денари од Црвениот крст на семејствата на загинатите во автобуската несреќа

Црвениот крст на Република Македонијаќе додели парична помош во износ од по 30.000 денари на семејствата на загинатите во автобуската несреќа. Во овие тешки моменти на...

Балкан 01.01.19 | 16:01

Од денеска по 3.000 евра за првородено дете, 6.000 за второ, 9.000 евра за трето

Со пристигнувањето на Новата година, во Албанија стапија во сила неколку значајни одлуки што Владата ги донесе во последните два месеца. Една од нив е затворањето на...