Ознака: обесштетување
Економија 14.09.20 | 11:00

Утре треба да почне обесштетување на штедачите од Еуростандард банка

Фондот за осигурување депозити од утре треба да почне со исплата на обесштетувањето на осигурениот износ на депонентите на Еуростандард банка до законски утврдениот...

Економија 04.09.20 | 15:41

Обесштетувањето од „Еуростандард банка“ ќе трае три години

Од Фондот за осигурување депозити ги информираат депонентите во „Еуростандард банка“ дека обесштетувањето на осигурениот износ на нивниот депозит до законски утврдениот...

Фудбал 30.08.20 | 15:53

Шпанска Ла Лига со поддршка за Барселона: Меси не може да си оди без обесштетување

Шпанската Ла Лига издаде официјална изјава во врска со ситуацијата во Барселона. Лигата смета дека напаѓачот Лионел Меси не може да го раскине договорот со клубот во...

Економија 15.08.20 | 15:45

Фондот за осигурување на депозити: Обесштетување за 99,4% од депонентите во Еуростандард, но само до 30.000 евра по лице

Директорот на Фондот за осигурување на депозити (ФОД), Борче Хаџиев, вели дека, според податоците обезбедени од Банката (со состојба на 10 јули, 2020 година), вкупниот износ...