Ознака: Нела Витошевиќ
Култура 03.12.21 | 13:28

Светкај од горе пак мој Славиша, а ние ќе играме на сцена за тебе

Бескрајно посветен на театарот, на глумата, бескомпромисен актер кој блеска со својот талент, човек кој со сите сетила го живееше театарот и со верба се бореше за неговите...

Култура 15.02.20 | 12:05

Премиера на „Мојот маж“, претстава за промашениот живот, неверството и грижата на совест, вечерва во Драмски

Претставата за промашниот живот, неверството и грижата на совест „Мојот маж“ од македонската писателка Румена Бужаровска, а во режија на Нела Витошевиќ, вечерва во...

Култура 13.02.20 | 14:07

Промашениот живот, неверството и грижата на совест се темите со кои се занимава „Мојот маж“ вели режисерката Витошевиќ

Промашениот живот, неверството и грижата на совест се трите главни теми со кои се занимава „Мојот маж“, вели режисерката на претставата Нела Витошевиќ, чија премиера...