Ознака: Наум Стоилковски
Скопје 23.10.21 | 11:14

Стоилковски: Универзална сала на Шилегов не работи, а плаќа за наем на опрема за над 100.000 евра!?

Пет години во Скопје Универзалната сала е затворена, 5 години нема никакви случувања, ама тоа не значи дека Петре Шилегов и неговиот пријател Филип Аврамчев, поставен...

Скопје 22.10.21 | 15:44

Го ставиле во смет да држи прес, демек многу сработел

Неизметено, неискосено, диви треви, коли се испокршија од дупки и несработено, го ставиле у смет да држи прес демек многу сработел, коментира портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ...

Скопје 22.10.21 | 11:14

Стоилковски: Шилегов мисли само на јадење и пиење на буџетски трошок

Следниов документ ја открива суштината за Петре Шилегов, и што му е најважно од градоначалничката фотелја, вели Наум Стоилковски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ Два дена пред...

Скопје 14.10.21 | 14:30

Стоилковски: Дебело се профитира од асфалтот во Скопје со потпис на Шилегов

Дебело се профитира во Скопје за алфалт. Асфалт за чии што договори стои потписот на Петере Шилегов. Само со Петре Шилегов во услови на економска криза градежни фирми...

Економија 13.10.21 | 10:25

Со полицијата се удри по земјоделците

Кордон полиција застаната пред земјоделци на протест обезбедува сообраќај по една лента на патот Штип Кочани. Ги споделувам фотографиите за реална споредба со режираната...

Скопје 04.10.21 | 12:16

Иста фирма со цени три пати повисоки од реалните добива милионски тендер за булевар „Киро Глигоров“

Петре Шилегов, градоначалникот на Скопје во заминување се уште молчи за наводите во аферата „Профитер“, или како се местат милионски тендери, така што фирмите изгледа...

Скопје 30.09.21 | 12:03

Шилегов потпишал договор за „Есенинова“ со нереална цена

Додека Петре Шилегов молчи за тендерот за булевар „Никола Карев“, тендер од 3 милиони евра, тоа е оној тендер за Пластичарска, аферата „Профитер“ продолжува со тендерот...

Македонија 29.09.21 | 20:58

Стоилковски: 14 живи луѓе гореа, a на Венко и на Зоран им е до смеење!

Не можам да премолчам. 14 живи луѓе гореа! Неподвижни; деца со хендикеп; нивни роднини. Болница изгоре, од криците се уште ме лазат морници! Но не и нив! Нема одговорност,...

Скопје 29.09.21 | 12:11

Стоилковски: Шилегов молчи дали е Петре профитер?

Три дена Петре Шилегов, градоначалник во заминување на Скопје, молчи за аферата ,,Профитер” – милионска афера за местени тендери. Тендери на кои што нема економски натпревар...

Скопје 28.09.21 | 23:40

Стоилковски: Петре Шилегов должи одговор како направи пола милион евра повеќе од административна плата

Петре Шилегов должи одговор како направи пола милион евра повеќе од административна плата. Петре Шилегов должи одговор зошто ниеден инспектор не минува на неговата...

Скопје 28.09.21 | 12:22

Афера „Профитер“: Шилегов потпишал и анекс на веќе нереално прескап договор

Работите на булевар Никола Карев, тоа е булеварот на таканаречената пластичарска, од касарната Илинден до Момин Поток во Скопје, ќе чинеа дупло поевтино доколку не постоеше...

Македонија 27.09.21 | 18:28

Стоилковски: За ВМРО-ДПМНЕ секое место е значајно, секој глас е значаен за Македонија конечно да направи исчекор

Традиционално ВМРО-ДПМНЕ сите свои кампањи ги започнува, така и оваа година, оваа изборна кампања 2021 локални избори ја започнува од Охрид. Се знае дека клучните пораки...

Скопје 27.09.21 | 11:33

Афера „Профитер“: Тендерот за Пластичарска улица за 3 милиони евра добиен со само едно наддавање

Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Наум Стоилковски на денешната прес-конференција продолжи со откривање на нови детали околу аферата „Профитер“ за тоа како се местени тендери...

Скопје 24.09.21 | 19:48

Стоилковски: Никој не мрдна за дивоградбата на Шилегов, а отвораат предмет отфрлен од Вилма Русковска

Цел месец не се најде инспектор да дојде да измери дивоградбата на Петре Шилегов! Цел месец инспектори, обвинителство, институции бегаат од одговорност за чист криминал,...

Македонија 21.09.21 | 23:20

Стоилковски: Е ова е гебелштина!

14 пациенти живи изгореа во болница! Прашањата за одговорност на власта СЕ јавен интерес. Храброста за ваква оценка за прашањата од овој лик може да извира само од лична...

Македонија 18.09.21 | 13:09

Стоилковски: Во следните денови ќе стане јасно како Шилегов без официјално финансиско покритие се стекнува со луксуз и богатство

Во следните денови ќе стане јасно како Петре Шилегов, иако нема покритие со своите официјални приходи, се стекнува со толку големо богатство и со луксузен недвижен имот,...

Скопје 17.09.21 | 14:14

Стоилковски ги повика инспекторите заедно да ја разгледаат луксузната зграда на Петре Шилегов

Портпаролот на ВМРо-ДПМНЕ, достави документи до општина Карпош со цел инспекторите од урбанизам и градежништво да извршат увид на семејната зграда на градоначалникот...

Македонија 15.09.21 | 19:43

14 луѓе се пеплосани, а ниту имињата им ги соопштуваат и НИКОЈ не е одговорен!

Режим е поим за оваа тиранија, бесно коментира портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Наум Стоилковски. 14 луѓе ЖИВИ изгореа! 14 луѓе се пеплосани! Ниту имињата не им ги соопштуваат! Никој,...

Скопје 14.09.21 | 12:46

Стоилковски: Дивоградбата на Шилегов е видлива за сите, но институциите молчат и се кријат

Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски, објави фотографии на кои се гледа дека е извршена незаконска надградба на семејната зграда на градоначланикот на Скопје,...

Скопје 13.09.21 | 14:42

Стоилковски:Најпознатата дивоградба во општина Карпош напредувала и во деновите на жалост

Најпознатата дивоградба во општина Карпош напредувала и во деновите на жалост. Надмината е дозволената висина, за тоа нема дозвола, менувани се документи отпосле- и...