Ознака: Народна банка на Македонија
Економија 17.08.20 | 16:43

НБ: Се преземаат мерки за побрзо обесштетување на депонентите и доверителите од „Еуростандард“

По известувањето од Основниот граѓански суд Скопје дека е усвоен предлогот за отворање на стечајна постапка над „Еуростандард банка“ АД Скопје и дека е определен...

Економија 20.04.20 | 11:14

Ангеловска-Бежоска: Не се очекува пораст на стапката на инфлација

Не се очекува пораст на стапката на инфлација. Очекувањата за движењата на цените на примарните производи до крајот на годината се коригирани надолу. Ова го истакна...

Економија 08.04.20 | 14:41

Народна банка со препорака: Банките да се посетуваат само кога е неопходно

Поради невидените турканици кои можат да се видат последниве денови по банките, кои се можен извор на зараза со корана вирусот, Народната банка на Македонија излезе...

Економија 16.09.19 | 15:02

Ново задолжување на Владата – 61,7 милиони евра

Владата утре ќе се задолжува за нови 61,7 милиони евра. Имено, на официјалната страна на Народна Банка на Република Македонија објавена е аукција на државни хартии од...