Ознака: нација со комплекс
Македонија 09.12.18 | 08:29

Ганка Цветанова: Ние Македонците од оикофоби си патиме

Поранешната министерка за култура, професор Ганка Цветанова, реагира на изјавата на министерот Никола Димитров дека македонската нација е нација со комплекси. Оикофобија...

Македонија 07.12.18 | 22:04

ВМРО-ДПМНЕ поднесе интерпелација за Димитров

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ до Архивата на Собранието на Република Македонија поднела интерпелација за работата на министерот за надворешни работи Никола Димитров. По...

Македонија 06.12.18 | 10:15

Димитров: Зборовите „нација со комплекс“ се извадени од контекст

Оваа влада ќе се памети долго откако ќе замине од власт, тоа е сигурно. Но, наместо по достигнувања во економијата, ќе ја памтиме по синдромот на што сакал да каже писателот....

Македонија 06.12.18 | 09:56

За комплексите на насадениот министер Димитров

„Се работи за нација со комплекс, која мора да си бара корења назад 2000 години. Ако го нема Александар Македонски, ние не знаеме кои сме, престанете, срам ми е да ве слушам…“...