Ознака: мзшв
Економија 01.03.24 | 15:07

МЗШВ: Заврши откупот на тутун

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска оствари средба со земјоделците производители на тутун во Кривогаштани. На средбата...

Економија 22.02.24 | 13:17

Дали Љупчо Николовски и МЗШВ вршат контрола на семе и саден материјал во Македонија? Дали сме изложени на увоз на семе кое не ги задоволува критериумите кои се пропишани?

Социјалистичка партија на Македонија ја запознава пошироката јавност дека од 3 јануари 2024 година, Уставниот суд со одлука го укинува и Правилникот за количини на семенски...

Економија 14.02.24 | 11:16

МЗШВ: До 9741 лозаропроизводител исплатени 442.6 милииони денари дополнителни директни плаќања за остварено производство на грозје

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги информира лозаропроизводителите дека Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот...

Економија 13.02.24 | 13:52

МЗШВ: Исплатени 283,4 милиони денари субвенции кон 9.623 сточари

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги информира сточарите дека Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој ја...

Економија 12.12.23 | 12:28

МЗШВ: Потсетување до земјоделците дека до 15 декември е крајниот рок на аплицирање за финансиската поддршка за складирање на пченица и јачмен

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги потсетува земјоделците, производители на пченица и јачмен дека до 15 декември 2023 година е крајниот рок...

Македонија 26.10.23 | 11:37

Волк фрлен во дворот на АХВ зошто Николовски три години не потпишува средства за улов

Заловен волк утрово беше оставен во дворот на Агенцијата за храна и ветеринарство, во знак на револт што на ловците задолжени за отстрел на штетен дивеч, на кои веќе...

Калеидоскоп 06.10.23 | 18:18

МЗШВ: Второ издание на „Вкуси ја традицијата“- Национален саем за храна и пијалоци

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство со задоволство ве поканува на големиот настан „Вкуси ја традицијата“ – Национален саем за храна и пијалоци...

Економија 25.08.23 | 16:44

МЗШВ: Исплатени 88,6 милиони денари финасиска поддршка кон 5.400 корисници, за произведено и предадено млеко

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги информира земјоделците производители на млеко дека денеска, Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството...

Економија 24.08.23 | 10:01

МЗШВ: Интервентна мерка од 3 денари по килограм за произведен домашен сертифициран семенски материјал, од прва и втора генерација на пченица и јачмен Y

Интервентната програма која од минатата година за прв пат беше воведена даде одлични резултати. Нејзината главна цел е обезбедување навремена поддршка за секој еден...

Економија 23.08.23 | 14:11

МЗШВ: Обезбедуваме 3 денари по килограм за остварено, предадено, или складирано производство на пченица

На вчерашната седница Владата на Република Македонија, на предлог на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ја усвои новата мерка преку...

Економија 14.08.23 | 12:26

МЗШВ: 58,9 милиони денари дополнителна поддршка исплатена кон 1.925 регистрирани земјоделци

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги информира земјоделците дека Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој,...

Економија 01.08.23 | 13:01

МЗШВ: Доделени договори за грант до 300.000 денари за мали дестилерии

Денеска во просториите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, министерот Љупчо Николовски и заменик министераката Вјолца Бериша, ги доделија...

Економија 30.07.23 | 14:02

МЗШВ: Комплетно го решаваме наводнувањето на Овчеполието

Земјоделската сезона се одвива интензивно, досега за 2023 година бележиме одлични приноси од сите стасани производи на полињата на територија на целата држава. Оваа сезона...

Економија 27.06.23 | 21:39

Пендаровски не може да замисли сами да се блокираме на патот кон ЕУ

Претседателот Стево Пендаровски се надева оти до ноември ќе бидат направени уставните измени, за да се избегне државата сама да се блокира за влезот во ЕУ. Тој тоа го...

Економија 27.06.23 | 21:30

МЗШВ: Исплатени 232.2 милиони денари субвенции кон 8.435 корисници за употреба на сертифициран семенски материјал во полјоделското производство

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги информира земјоделците дека Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој...

Економија 25.06.23 | 19:45

Земјоделците да се пријават во МЗШВ за директни плаќања за женски приплодни грла маторици 

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги повикува земјоделците навремено да аплицираат за директни плаќања за женски приплодни грла- маторици. Корисници...

Економија 25.06.23 | 19:28

Аплицирајте за директни плаќања за мали земјоделски стопанства дефинирани според историски плаќања за претходните три години   

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги повикува земјоделците навремено да аплицираат за директни плаќања за мали земјоделски стопанства дефинирани...

Економија 25.06.23 | 19:17

МЗШВ: Земјоделците да се пријават за директни плаќања за регистрирано преземено пчелно семејство 

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги повикува земјоделците навремено да аплицираат за директни плаќања за регистрирано преземено пчелно...

Економија 24.06.23 | 21:34

Земјоделците да се пријават за директни плаќања за производство на предосновен и основен семенски материјал за житни култури

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги повикува земјоделците навремено да аплицираат за директни плаќања за производство на предосновен и...

Економија 23.06.23 | 20:19

МЗШВ ги повикува земјоделците да аплицираат за директни плаќања за производството на домашен лозов и овошен саден материјал

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги повикува земјоделците навремено да аплицираат за директни плаќања за производството на домашен лозов...