Ознака: моторни возила
Економија 08.10.20 | 14:09

Општините во Македонија за две години потрошиле два милиони евра за купување моторни возила и камиони

Во периодот од 2017 до 2019 година, општините Македонија потрошиле вкупно околу 2 милиони евра или 140 милиони денари за набавка на моторни возила и камиони, објави Ценарот...

Патувања 10.11.19 | 16:33

Од петок задолжително мора да имате зимска опрема во вашето возило

Oд 15 ноември почнува задолжителната зимска опрема за возилата која ќе трае до 15 март .Да се потсетиме што се подразбира под зимска опрема? Како зимска опрема на моторни...

Економија 11.09.19 | 15:49

Се спрема данокот на моторни возила: Нова давачка за сите кои ќе увезат возило од странство

Граѓаните кои ќе внесат или увезат нови или употребувани возила, мотоцикли и четирицикли од 1 ноемрви годинава ќе треба да платат и данок за моторни возила. Ова го предвидува...