Ознака: Мирјана Лазарова Трајковска
Македонија 21.03.23 | 18:33

Мирјана Лазарова Трајковска е кандидат на Македонија за судијка во Меѓународниот кривичен суд во Хаг

На денешната седница, Владата, на предлог на Министерството за надворешни работи ја разгледа и усвои Информацијата за номинирање кандидатка, д-р Мирјана Лазарова Трајковска,...

Македонија 14.03.23 | 17:15

Судскиот совет даде поддршка на номинацијата на Мирјана Лазарова Трајковска за судија во Меѓународниот кривичен суд

Судскиот совет даде поддршка на Мирјана Лазарова Трајковска за нејзина номинација како кандидат за судија во Меѓународниот кривичен суд. Барањето, како што информира...

Македонија 16.02.23 | 11:32

Лазарова-Трајковска: ЕСЧП оцени дека жалителите не ги искористиле сите правни лекови пред националните судови

Европскиот суд за човекови права со одлуката да ги отфрли жалбите за поништената аболиција од поранашнит претседател Ѓорге Иванов, оценил дека жалителите не ги искористиле...

Македонија 10.08.22 | 10:15

Лазарова Трајковска: Јавноста мора да знае што работат судовите, така ја враќаме вербата во владеењето на правото

Меѓународната соработка е клуч за борбата против организираниот криминал, а отворениот пристап кон јавноста, објавувањето на пресудите поврзани со организиран криминал,...

Македонија 07.02.20 | 12:48

Мирјана Лазарова Трајковска едногласно избрана за судија во Врховниот Суд

Судскиот совет денеска едногласно ја избра Мирјана Лазарова Трајковска за судија на Врховниот Суд. Поранешната судијка во Стразбур од европскиот суд за човекови права...