Ознака: МИОА
Македонија 27.02.24 | 22:03

Андоновски: Апсурд е дека државата се тужи самата себе

На гостувањето во емисијата „Само вистина“ на Канал 5 телевизија, Дополнителниот заменик на министерот за информатичко општество и администрација, Стефан Андоновски...

Македонија 15.02.24 | 14:12

Се архивираат одлуки со вчерашен датум за да поминат нелегални вработувања во МИОА, алармира Андоновски

Комлетно незаконски, со притисоци врз вработените во архивата на Министерство за информатичко општество и администрација, денес се архивираат одлуки со вчерашен датум,...

Македонија 15.01.24 | 14:29

АВМУ поднесе тужба против МИОА

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги поднесе тужба против Министерството за администрација и информатичко општество затоа што подолг временски период...

Македонија 14.06.23 | 12:45

Го намаливме времето потребно за добивање на основните административни услуги, се пофали Алиу

Во овие 100 дена успеавме да ја презентираме најновата иницијатива на Министерството за информатичко општество и администрација, а тоа е „DigitalEra“-програма која драстично...