Ознака: мала богородица
Македонија 21.09.23 | 16:09

Православните верници ја прославија Мала Богородица во манастирот Матејче

Голем број верници од Куманово денеска присуствуваа во манастирот Матејче во чест на православниот празник посветен на раѓањето на Пресвета Богородица. Како што претходно...

Сервиси 21.09.23 | 15:10

Старо верување: Каква зима е пред нас ако денес на Мала Богородица е ведро и сончево

Македонската православна црква и нејзините верници, денес на 21. септември го слават раѓањето на пресвета Богородица или Мала Богородица. Јоаким и Ана долго време не...

Сервиси 21.09.23 | 08:45

Денеска е Мала Богородица, запалете свеќа и избегнувајте почнување на нови работи

Православните христијани во земјава денеска го слават Рождество на Пресвета Богородица, празник познат како Мала Богородица. Во сите храмови на Македонската православна...

Калеидоскоп 19.09.23 | 11:08

Доаѓа голем празник: Еве што да направат жените за Мала Богородица

Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица) е еден од големите празници на Светата православна црква кој се прославува на 21 септември. Иако овој празник се смета...

Сервиси 21.09.22 | 08:00

За многу години денот: Денеска е Мала Богородица

Православните христијани во земјава денеска го слават Рождество на Пресвета Богородица, празник познат како Мала Богородица. Во сите храмови на Македонската православна...

Калеидоскоп 20.09.22 | 17:56

Што треба да направат жените утре на Мала Богородица?

Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица) се слави на 8 септември според јулијанскиот календар или на 21 септември според грегоријанскиот календар. Тој е еден...

Калеидоскоп 20.09.22 | 11:04

Утре е голем празник: Еве што да направат жените за Мала Богородица

Утре е Рождество на Пресвета Богородица (Мала Богородица) кој е еден од големите празници на Светата православна црква. Иако овој празник се смета за почеток на сите...