Ознака: Максим Горки
Скопје 18.11.19 | 12:33

Шилегов: Сериозно инвестираме во зеленилото и за разлика од претходниците

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов денеска присуствуваше на засадувањето на новите јапонски цреши на улицата „Максим Горки“. Тој додаде дека градот продолжува...

Скопје 16.11.19 | 13:55

Јавори како утеха за јапонските цреши на „Максим Горки“

Подигаме нов дрворед во срцето на Скопје. Нови 26 висококвалитетни јавори ќе го красат нашиот град, објави градоначалникот на Скопје Петре Шилегов на својот профил на...

Скопје 15.11.19 | 14:51

Кога цветаа јапонските цреши на „Максим Горки“

Фотографиите од расцветаните јапонски цреши на скопската улица „Максим Горки“ се од пролетта 2013 година.

Скопје 15.11.19 | 13:05

Исечени се само болните јапонски цреши на „Максим Горки“

Исечени се само болните дрјва на улицата „Максим Горки“ кои беа целосно исушени поради габични заболувања велат од Град Скопје по бурните реакции на јавноста поради...

Скопје 15.11.19 | 11:55

Град Скопје: Вода полна со хемикалии ги умре јапонските цреши на „Максим Горки“

Сечењето на јапонските црешни било на иницијатива на Општина Центар затоа што дрвјата биле болни, суви, без можност да бидат спасени и опасни за минувачите, велат од...

Скопје 15.11.19 | 11:04

Исечените јапонски цреши на „Максим Горки“ биле стари и болни, ќе се садат нови во понеделник

Исечените 13 јапонски цреши на скопската улица „Максим Горки“ беа стари и болни и на нивно место во понеделник, 18 ноември, ќе бидат засадени нови, соопшти Општина Центар. „ЈП...