Ознака: максим ацевски
Македонија 13.12.19 | 21:19

Новиот директор на ревизија предизборно ќе вработува триесетина нови лица

Државниот завод за ревизија има потреба од вработување на нов кадар, бидејќи од предвидените 145 вработени, сега има 90, рече вечерва новиот државен ревизор Максим Ацевски,...

Македонија 13.12.19 | 20:32

Ацевски: Нема потреба од целосна ревизија на СЈО, субјект кој веќе не постои

Jавното обвинителство упатило барање за помош од Заводот за ревизија за констатирање на одредени постапки кои се вршеле во Специјалното јавно обвинителство во однос...

Македонија 12.12.19 | 14:57

Максим Ацевски избран за главен државен ревизор

Собранието на денешната седница го избра Максим Ацевски за главен државен ревизор, на предлог на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата. Одкуката...

Македонија 06.12.19 | 18:01

Постигнат договор за нов државен ревизор

Економистот Максим Ацевски е предложен за нов главен државен ревзиор. Одлуката беше едногласно донесена од страна на Комисијата за избори и именувања, а Собранието...

Македонија 06.12.19 | 15:31

Максим Ацевски предложен за главен државен ревизор

Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска го предложи Максим Ацевски за главен државен ревизор. Едногласно е донесена одлуката од Комисијата,...