Ознака: Лукаревска
Македонија 06.11.21 | 10:23

Лукаревска: Работиме на решенија и одлуки со кои СДСМ се реорганизира

Сања Лукаревска, заменик претседател на владејачката СДСМ во изјава за „Фокус“ тврди дека во моментот работат на реорганизирање на партијата. Заедно со претседателот...

Скопје 05.10.21 | 19:01

Лукаревска во Чаир: Немаме ниту време, ниту луѓе за поделби, за национализми, за омраза…

Негуваме вредности на взаемно почитување, правичност, еднакви можности, Едно општество за сите. Немаме ниту време, ниту луѓе за поделби, за национализми, за омраза, заедно...

Скопје 04.10.21 | 22:10

Лукаревска во Карпош: Транспарентно и отчетно за секој потрошен денар

Транспарентно и отчетно за секој потрошен денар, одговорни сме пред граѓаните, тоа се пари на граѓаните, заедно ги планираме Буџетите. Заедно ги креираме проектите,...

Економија 03.06.21 | 11:45

За февруари и март 181 работодавачи не исплатиле плати на 753 вработени

До 31 мај 2021 година плата на своите вработени не им дале вкупно 181 работодавач кои добиле финансиска поддршка од државата за февруари и март. Од нив, 157 не исплатиле плата...

Економија 14.02.21 | 15:34

Лукаревска: Драстично намален бројот на компании кои зеле помош, а не исплатиле плати

Jавното објавување на компаниите вроди со плод, затоа што имаме драстично намалување на бројот на компании што немаат исплатено плата на своите вработени, истакна денеска...

Економија 06.05.20 | 23:14

УЈП во понедленик ќе го објави списокот со компании кои добиле државна помош

Компаниите коишто аплицирале за државна помош за исплата на плата на вработените в понеделник ќе дознаат дали се меѓу оние коишто ги исполниле условите за добивање...

Економија 15.04.20 | 12:18

Ослободување од плаќање аконтации за данок на личен доход и данок на добивка за три месеци за угостителите

Ослободување од плаќање на аконтации на данок за личен доход и аконтации на данок на добивка за месец март, април и мај е една од последните одлуки на Владата за помош...