Ознака: Кристина Ампева
Економија 24.01.24 | 10:17

Со „плата на рака“ Владата нè враќа 10 години назад

„Гласен текстилец“ со огромно разочарување ја доби веста дека Владата подготвува предлог Закон за работно ангажирање на лица за вршење работи од привремена и повремена...

Економија 23.01.24 | 17:48

„Гласен текстилец“ реагира за предлог Законот за можност работниците да се плаќаат на рака

„Гласен текстилец“ со огромно разочарување ја доби веста дека Владата на Република Македонија подготвува предлог Закон за работно ангажирање на лица за вршење...

Економија 29.12.23 | 12:56

Одлуката да се работи во недела е врв на непочитување на работникот од „социјалдемократската“ влада

Претседателката на „Гласен Текстилец“ Кристина Ампева реагира на препораката на Владата до работодавачите, со којашто се овозможува продавници, киосци, штандови...

Македонија 30.05.23 | 23:24

Ампева: Власта го искористи европското знаменце не поради европски норми туку да се избегне дебата со јавноста за законите за „Бехтел и Енка“

Мене самиот закон од јавен интерес односно законот за „Бехтел и Енка“ ми е спорен уште од самиот почеток. И тоа го кажа самата претседателка на Антикорупциска. Тие единствени...

Економија 20.03.23 | 19:51

Ампева: Во пандемијата полесно им беше да ги отпуштаат работниците, тие заминаа во странство, па сега ќе увезуваме од Непал

Нашата земја нема инфраструктура за да увезе странски работници, а работодавците не размислуваа и не ги слушаа нашите совети кога ги бркаа работниците за време на корона...

Македонија 30.04.22 | 09:15

Околу илјада текстилни работници добија плата под минималната

Седум текстилни фирми од источниот регион не исплатиле минимална плата. Кристина Ампева од НВО „Гласен Текстилец” вели дека станува збор за 1.000 текстилни работници...