Ознака: комисии
Балкан 23.10.20 | 20:30

Хрватска и Србија се договорија каде да ги бараат исчезнатите во војната

По подолга пауза денеска во Белград се сретнаа претседателите на Комисиите за исчезнати лица на Владата на Србија и Хрватска. Договорени се понатамошните чекори во...

Македонија 11.09.20 | 12:31

Седницата за избор на составот на собраниските тела в понеделник

В понеделник напладне ќе се одржи седницата на која на дневен ред ќе биде изборот на составот на работните тела на Парламентот. Втора точка ќе биде верификација на мандатот...

Македонија 11.09.20 | 09:13

Денеска треба да има конституирање на собраниските комисии

Членовите на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата треба денеска да одржат седница на која треба да се гласа за составот на парламентарните комисии. Претседателот...

Македонија 03.08.20 | 21:15

Утрe најпрво ќе се бираат комисиите: Долг е патот до избор на претседател на Собранието

Утре е закажана конститутивната седница на новиот состав на Парламент. Најнапред ќе се бира претседател на Верификационата комисија, па потоа ќе се верифицираат  мандатите...

Македонија 05.02.20 | 09:19

Седници на пет собраниски комисии

Во Собранието денеска седници ќе одржат пет комисии кои треба да разгледаат дел од предлог-законите што вчера беа ставени на 131. пленарна седница. На дневен ред на Комисијата...

Македонија 04.02.20 | 09:44

Седници на четири собраниски комисии

Членовите на собраниската Комисија за труд и социјална политика ќе дискутираат за Предлог-законот за дополнување на Законот за пензиското и инвалидското осигурување...

Македонија 03.02.20 | 09:48

Седум комисии ќе имаат седници

Во Собранието за денеска се најавени седници на повеќе комисии, за политички систем и односи меѓу заедниците, за европски прашања, за финансирање и буџет, за образование,...

Македонија 04.10.19 | 09:10

Седници на две собраниски комисии

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат Комисијата за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за...