Ознака: Клиника за неврологија
Здравје 26.03.24 | 10:41

2/3 од пациентите со епилепсија се добро контролирани со лекови против напади и можат нормално да функционираат во општеството и да вршат одговорни функции, вели д-р Бауновска

Се проценува дека над 50 милиони луѓе ширум светот боледуваат од различни форми на епилепсија, што ја прави една од најчестите невролошки болести во глобални рамки. Вкупната...

Здравје 13.03.24 | 19:56

Повторно поради тендер пацинетите со мултипла склероза се оставени без лекови

Живот во болка заради неизвесни тендери – вака живеат пациентите со ретки болести во Македонија. Болните со мултипла склероза повторно се соочуваат со недостиг на...

Македонија 10.12.23 | 11:57

Ако Меџити заврши со турнеја по светот, да си ги доврши овде работите, повикува Комисијата за здравство на ВМРО ДПМНЕ

Ако министерот Меџити заврши со турнеја по светот, може да се заложи за довршување на молерисувањето на Клиниката за неврологија, која само до половина е молерисана,...

Здравје 08.02.23 | 21:02

На Клиниката за неврологија мозочните удари ќе се снимаат за неколку секунди

Современ томограф денеска доби Клиниката за неврологија со кој ќе биде можно снимање на пациентите со мозочни удари за само неколку секунди. Апаратот е обезбеден како...