Ознака: Кирил Ценевски
Култура 17.06.19 | 18:15

Почина филмскиот режисер Кирил Ценевски

Денес во Скопје на 76-годишна возраст почина филмскиот режисер Кирил Ценевски. Кирил Ценевски по многу параметри е единствена појава во македонската кинематографија....

Култура 11.04.19 | 14:36

Дигитализираниот опус на Кирил Ценевски во трка за меѓународна награда во Болоња

Дигитализираниот опус долгометражните играни филмови на Кирил Ценевски влезе во трка за меѓународната награда за најдобар ДВД производ што се доделува во рамките...

Култура 21.03.19 | 14:29

Зошто Ценевски решил да нема музика во „Црно семе“: Јас не сакам да се плаче во мојот филм

Јас не сакам да се плаче во мојот филм, рекол македонскиот филмски режисер и сценарист Кирил Ценевски на една затворена проекција на пред премиерата на „Црно семе“. „На...

Култура 21.03.19 | 09:36

Денеска во Кинотека: Промоција на реставрираниот филмски опус на Кирил Ценевски

На 21.март (четврток) во 12:00ч. во просториите на Кинотека ќе се одржи промоцијата на ДВД изданието на играните филмови на Кирил Ценевски. ЦРНО СЕМЕ, ЈАД, ОЛОВНА БРИГАДА...

Култура 15.03.19 | 11:11

Промоција на реставрираниот филмски опус на Кирил Ценевски

На 21 март, четврток, во 12 часот во просториите на Кинотека ќе се одржи промоцијата на ДВД изданието на играните филмови на Кирил Ценевски. „Црно семе“, „Јад“, „Оловна...