Ознака: КИЦ во Софија
Култура 06.03.23 | 17:23

Изложба „Реминисценции“ на Марјан Ѕингаров во Македонскиот културен центар во Софија

На 7 март (вторник) 2023 во КИЦ на РСМ во Софија, со почеток од 18:00 часот, ќе се одржи отворањето на ликовната изложба „Реминисценции“, составена од сликарски дела на Марјан...

Култура 22.02.23 | 12:17

Фросина Пармаковска со романот „На враќање“ пред софиската публика и критика

На 9 март 2023, со почеток од 18:30 часот, во КИЦ на Македонија во Софија ќе се одржи промоцијата на книгата „На враќање“ од македонската писателка Фросина Пармаковска. „На...

Култура 15.11.22 | 17:06

Изложбата „Уметноста како трансформирана реалност“ на Берат Беќири, Астрит Реџепи и Улбер Даути во Македонскиот културен центар во Софија

На 15 ноември (вторник) во галеријата на КИЦ на РСМ во Софија, со почеток од 18:30 часот, ќе биде отворена изложбата „Уметноста како трансформирана реалност“, составена...

Балкан 06.09.22 | 08:13

Ковачевски го посети Културно информативен центар во Софија

Во рамки на посетата на Бугарија, премиерот Димитар Ковачевски го посети Културно-информативниот центар на Република Македонија во Софија. Димитар Ковачевски...

Култура 21.10.21 | 08:57

Концерт на Илина Митревска вечерва во Македонскиот културен центар во Софија

Во Културно информативниот центар на Република Македонија во Софија, младата пејачка од Скопје Илина Митревска ќе одржи концерт со музичка придружба на пијано...

Култура 07.06.21 | 09:02

Промоција на книгите „Манастир Фуентерабија“ и „Вилино“ во Македонскиот културен центар во Софија

Денес, 7 Јуни 2021 година, со почеток од 18:30 часот, во македонскиот културно-информативен центар во Софија ќе се одржи промоција на книгите „Манастир Фуентерабија“ и „Вилино“ во...

Култура 23.01.20 | 09:51

Проекција на„Манаки- приказна во слики“ од Роберт Јанкуловски во Кино „Одеон“ во Софија

Денес (23 јануари 2020 година),  во Кино Одеон – Софија, со почеток од 18:30 часот, ќе биде прикажан филмот „Манаки – приказка во слики“ од Роберт Јанкулоски. По успешното...

Култура 07.11.19 | 11:41

Концерт на Камерен оркестар на МММ „Саша Николовски Ѓумар“ во Чешки центар – Софија

На 7 ноември, со почеток во  19:00 часот, Камерниот оркестар на Музичката младина на Македонија ќе одржи свој концерт во салата на Чешки центар во Софија, на ул. „Г. С. Раковски“...

Култура 28.10.19 | 09:21

Концерт „Есенски ноти“ на Трио Аура во македонскиот културно-информативен центар во Софија

На 28 октомври (понеделник) со почеток во 18. 30 часот, во КИЦ на Македонија во Софија  ќе се одржи КОНЦЕРТ на ТРИО АУРА. Триото АУРА го сочинуваат тројца истакнати македонски...

Култура 09.10.19 | 11:39

Скопскиот дувачки квинтет со концерт во Софија

Концерт на Скопски дувачки квинтет утре ќе се одржи во Културно-информативниот центар на РСМ во Софија со почеток од 18:30 часот. На програмата се дела од Моцарт, Фаркаш,...