Ознака: Калуѓерки
Свет 02.02.22 | 12:34

Папата ги повика калуѓерките да се борат против нивното искористување

Папата Франциск ги повика калуѓерките да се борат доколку со нив „се постапува неправедно, дури и во рамките на Црквата“, признавајќи дека нивната служба понекогаш...

Калеидоскоп 22.12.20 | 23:38

Калуѓерки носеле деца кај свештеници и политичари кои ги силувале

Калуѓерки од католички дом за сираци во Германија подведувале деца на свештеници, политичари и бизнисмени кои потоа ги силувале на забави, раскажува една од жртвите...

Калеидоскоп 09.11.19 | 23:20

Чудо божјо: Две калуѓерки забремениле откако биле на патување во Африка

Две жени, кои припаѓале во различни редови на Сицилија во Италија, останале бремени додека биле во посета на своите матични земји, пишува АСНА. Можеби станува збор за...

Калеидоскоп 08.02.19 | 15:34

Kалуѓерки прозбореа за сексуалните злоупотреби од свештениците

Откако папата Франциск првпат јавно прозборе за свештениците кои вршеле сексуални злоупотреби, поранешни калуѓерки откриваат морбидни детаљи. Роцио Фигуероа, теолог...

Свет 05.02.19 | 22:25

Папата призна дека свештеници сексуално малтретирле калуѓерки

Папата Франциско призна дека свештеници сексуално малтретирале калуѓерки, како и дека тоа сè уште се случува. Би-би-си објави дека папата рекол оти неговиот претходник...

Свет 03.01.19 | 11:11

Калуѓерки проговорија за сексуално злоставување

Калуѓерки во цела Индија проговорија за сексуално злоставување во католичката црква во земјата, за свештеници кои ги присилувале на секс, за допирање и бакнежи. Некои...