Ознака: Ирина Бухова Сотирова
Македонија 07.10.20 | 17:18

По епидемиолошките анкети на позитивни наставници ќе се знае колку ученици ќе бидат во изолација

Во Државниот санитарен и здравствен инспекторат во моментов пристигаат податоци од училиштата во кои има по еден позитивен наставник, а после епидемиолошката анкета...

Македонија 09.08.20 | 20:59

Директорката на ДЗСИ во самоизолација, заразен член на нејзиното семејство

Директорката на Државниот здравствен и санитарен инспекторат доктор Ирина Бухова Сотирова е во 14-дневна самоизолација поради контакт со близок член на семејството,...

Здравје 30.04.20 | 14:45

Сотирова-Бухова: Лицата во изолација и самоизолација да го почитуваат протоколот за излегување

Лице кое е ставено со решение на Државниот санитарен здравствен инспекторат ДСЗИ позитивно на ковид-19 за лекување и изолација може да го напушти местото каде што е изолирано...