Ознака: Го сакам Водно
Скопје 22.12.21 | 08:26

Арсовска: Потребен е закон за Водно како трајно решение со цел оневозможување на понатамошна узурпација

Градоначалничката на Град Скопје, ДАнела Арсовска, се сретна со претставници на граѓанските здруженија „Го сакам Водно“ и „О2“, со кои разговарале за заштита на Водно,...

Скопје 28.10.21 | 10:52

Го сакам Водно до Арсовска и Шилегов: Ако го сакате Скопје ќе го спасите Водно

Два дена пред молкот за изборот на нов градоначалник за Скопје, еко-активистите од ГоСакамВодно ги повикуваат кандидатите Данела Арсовска и Петре Шилегов не само да...

Скопје 20.03.21 | 10:12

Заев и Нуредини: Процесот за прогласување на Водно за заштитено подрачје сѐ уште отворен за предлози

Одлуката за прогласување на Водно за заштитено подрачје сѐ уште не е утврдена во нејзината конечна верзија и процесот е отворен за сите сугестии и предлози во насока...

Скопје 25.09.20 | 17:16

„Го сакам Водно“: Никнуваат вили во селски атари и на земјиште кои мистично станува приватна сопственост

Времето минува, специјален закон за Водно не се ни разгледува. Си тече процедура на носење си некакви акти со кои ќе се намалат заштитните граници и ќе се овозможи градба...

Скопје 26.02.19 | 17:33

Го сакам Водно: Без решение за измени во тек на градба е уништена шумата на потегот Бел Камен Бункери

Иницијативата за спас на Водно од гасоводот, Го сакам Водно на својот профил на фејсбук објави дека без решение за измени во тек на градба е уништтена шумата на потегот...

Скопје 27.12.18 | 14:33

„Го сакам Водно“ му донесе новогодишно пакетче на Шилегов: Чоколадо прикачено на секое барање за Парк Шума Водно

Граѓанската иницијатива „Го Сакам Водно“ денес пред просториите на Град Скопје одржа прес-конференција и предаде новогодишно пакетче на градоначалникот Петре Шилегов. -Во...

Скопје 26.12.18 | 15:33

„Го сакам Водно“ утре ќе му донесе новогодишно пакетче на Шилегов

Активистите на граѓанската иницијатива „Го сакам Водно“ соопштија дека подготвиле новогодишно „пакетче“ со барања до градоначалникот на Скопје Петре Шилегов, кои...