Ознака: Фонд за здравствено осигурување
Здравје 26.01.22 | 12:14

Лекарската комора бара Фондот за здравство да ги повлече казните за матичните лекари

Лекарската комора на Македонија остро реагира на наплатата на изречените казни за матичните лекари од страна на Фондот за здравствено осигурување (ФЗО), кое се случува...

Здравје 24.06.20 | 14:08

Матичните лекари имаат дополнителни трошоци поради Фондот за здравствено осигурување

Здружението на приватни лекари реагира до Фондот за здравствено осигурување поради тоа што матичните доктри кои ги застапува не прифаќаат дополнителни трошоци за...

Македонија 27.12.19 | 17:27

Синдикатот на Фондот за здравствено осигурување в понеделник излегува на штрајк

Синдикалната организација на Фондот за здравствено осигурување при САДУ најави дека  го одржи веќе најавениот штрајк. откако раководството на ФЗО не одговори на барањата...

Здравје 30.09.19 | 13:07

Од утре лек само со лична карта

Од утре стартува новата мерка на Фондот за здравствено осигурување со која се укинуваат квотите на лекови, со што граѓаните ќе можат да го подигнат потребниот лек од...

Здравје 26.07.19 | 17:32

Никој ништо не знае за криминалната мрежа со лекови што ја објави Заев

Јавното обвинителство нема започнато официјална истрага за наводна криминална мрежа со злоупотреба на лекови, за која вчера од собраниска говорница раскажуваше Заев,...

Здравје 11.03.19 | 14:45

Генетски анализи за наследни болести отсега на товар на Фондот за здравствено осигурување

Министерството за здравство и Фондот за здравствено осигурување овозможи анализите за молекуларна дијагностика на наследни болести да бидат опфатени во листата на...