Ознака: финансирање
Македонија 02.03.24 | 09:42

Непостоечи, вчера отворени, како и портали со косовски адреси меѓу медиумите што бараат државни пари

37 телевизии, 35 радија, 11 весници и дури 249 портали се пријавиле за да објавуваат реклами на претседателските избори. И додека кај традиционалните медиуми нема изненадувања,...

Балкан 18.04.22 | 14:43

Бетина Жотева, претседателка на Советот на електронски медиуми во Бугарија: Голем број бугарски медиуми добиваат финансии од Русија

Претседателката на Советот за електронски медиуми (СЕМ) Бетина Жотева за ТВ Нова изјави дека голем број бугарски медиуми добиваат финансии од Русија и дека е невозможно...

Свет 17.01.22 | 10:59

Британските власти го намалуваат финансирањето на Би-Би-Си

Според „Мејл“, британската влада има намера да го намали финансирањето на Би-Би-Си, односно ќе нареди двегодишно замрзнување на таксата што гледачите ја плаќаат за...