Ознака: Фич
Економија 06.11.21 | 10:48

„Фич“: Денарот останува стабилен, банкарскиот систем ја потврди отпорноста на пандемичниот шок

Денарот останува стабилен – фиксниот курс е клучно сидро на стабилноста на македонската економија. Девизните резерви достигнаа 3,7 милијарди евра во септември и со...

Економија 10.05.21 | 11:32

„Фич”: Кредибилната политика на Народната банка резултира со ниска инфлација и финансиска стабилност

Македонската економија се карактеризира со ниска инфлација и финансиска стабилност како резултат на водењето кредибилна финансиска и макроекономска политика, конзистентни...

Економија 08.05.21 | 10:21

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг ББ+ на Македонија

Кредитната агенција „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија на „ББ +“, со негативен изглед. Како што нотира агенцијата, рејтингот на Македонија е поддржан...

Свет 04.07.20 | 21:15

Рекорден број на земји со намалени кредитни рејтинзи

Во првата половина на 2020 година, рејтинг агенцијата Fitch Ratings го намали кредитниот рејтинг на рекорден број земји, дури на 33, а работата сè уште не е завршена, бидејќи пандемијата...

Економија 16.05.20 | 14:54

„Стандард и Пурс“ и „Фич“: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав и останува стабилен

Кредитните агенции „Стандард и Пурс“ и „Фич“ го потврдија кредитниот рејтинг на нашата земја. „Стандард и Пурс“ го задржува кредитниот рејтинг на нивото ББ-, со стабилен...

Економија 14.12.19 | 10:05

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ+ стабилен

Кредитната агенција „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ+ со стабилен изглед, соопшти Министерството за финансии. Како што наведуваат од агенцијата,...

Економија 15.06.19 | 13:25

Тевдовски: Кредитната Фондација Фич после 13 години го зголеми рејтингот на Македонија

Aгенцијата “Фич” го зголеми кредитниот рејтинг на Македонија од ББ на ББ+, со стабилен изглед. Ова е прво подобрување на кредитниот рејтинг на нашата земја после 13 години,...