Ознака: Деловник
Македонија 30.10.23 | 19:55

Одложена амандманската расправа за Предлог-деловникот на Собранието, не се знае кога ќе продолжи

Одржувањето на амандманската расправа за Предлог-деловникот на Собранието на Комисијата за деловничко мандатно-имунитетни прашања останува во неизвесност. Седницата...

Македонија 29.09.23 | 17:35

Џафери поднесе Предлог деловник за работа на Собранието

Претседателот на Собранието Талат Џафери, денеска во редовна собраниска процедура го поднесе Предлог деловникот за работа на Собранието, кој, како што информираат...

Македонија 01.09.23 | 09:31

Вељаноски: Согласно Деловникот гласањето за промена на Устав мора да се случи најдоцна денеска

Во врска со дебатата во медиумите, а во која се вклучени експерти, новинари, политичари, а на тема текот на 123 седница на Собранието на Република Македонија на чиј дневен...

Македонија 22.08.23 | 09:10

Џафери мандатот го почна со кршење на Уставот, го завршува со кршење на Деловникот, одговорност ќе има

Џафери мандатот го започна со кршење на Уставот, го завршува со крешење на Деловникот, одговорност ќе има. Талат Џафери во текот на целиот свој мандат ги толкува законските...

Македонија 08.11.22 | 10:52

Мицевски: Носење на нов Деловник без ВМРО-ДПМНЕ не е кредибилен процес

Координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски и претставници на пратеничката група на партијата нема да присуствуваат на денешнара средба на Работната...