Ознака: бели дробови
Балкан 22.12.20 | 16:57

Во Словенија извршена трансплантација на бели дробови на пациент со ковид-19

Лекари од Словенија успеаја да извршат комплексна операција за трансплантација на бели дробови на помлад пациент кој бил заболен од ковид-19 и на кого му откажале белите...

Здравје 01.12.20 | 10:17

Ново истражување покажува долгорочно оштетување на белите дробови по корона вирусот

Ново британско истражување сугерира дека Ковид-19 може да предизвика белодробни абнормалности кои може да се откријат и по три месеци откако пациетните биле заразени,...

Здравје 16.10.20 | 10:47

Пулмолог објави видео: Вака понекогаш изгледаат белите дробови погодени од короната

Белградскиот пулмолог Дејан Жујовиќ, кој и самиот заболе од Ковид-19, објави снимка на белите дробови од 22-годишен пациент заразен со коронавирус. Тој објасни дека...

Здравје 26.07.20 | 16:55

Лекарите предупредуваат: Kороната остава лузни на белите дробови

Српскиот имунолог Срѓа Поповиќ изјави дека корона вирусот кај многумина заболени ќе остави трајни последици во вид на фиброза на белите дробови, односно ќе остави лузни. Тоа...

Здравје 13.07.20 | 15:20

Обдукциите на починатите од Ковид-19 се ужасни, белите дробови им се уништени, открива српски доктор

Српскиот кардиохирург Миљко Ристиќ денеска изјави дека обдукциите на оние кои починале од коронавирус покажале зачудувачки и крајно загрижувачки податоци. Во Србија...

Здравје 10.07.20 | 11:57

Коронавирусот кај некои пациенти остава темпирана бомба во телото

Д-р Сасан Рафи, лекар од Америка, кој веќе 15 години студирал болести на белите дробови, предупредувал на претстојната здравствена криза што може да го засени вирусот...

Свет 12.06.20 | 13:12

Со трансплатација на бели дробови спасена девојка заразена со Ковид-19

Лекарите во Чикаго ја изведоа првата позната трансплантација на белите дробови во САД кај пациент чии бели дробови биле сериозно оштетени од КОВИД-19, спасувајќи жена...

Здравје 21.05.20 | 10:27

Оштетување на белите дробови, мозочен удар, па дури и оштетување на мозокот се само некои од многуте компликации од коронавирусот

Екстремен замор, оштетување на белите дробови, мозочен удар, па дури и оштетување на мозокот – ова се само некои од многуте компликации на инфекцијата со коронавирусот...

Здравје 14.04.20 | 18:04

Дишат како низ срчи: Снимки од бели дробови на македонски пациенти со ковид-19

Увид во рендгенски снимки и резултати од комјпутерска томографија доби „360 степени“ на кои се укажува како изгледаат белите дробови на пациенти заразени од корона...

Здравје 14.04.20 | 09:29

Како да имам срчи или стакло во белите дробови, велат пациентите со Ковид-19

„Викаат дека имаат срчи или како стакло да имаат во белите дробови“, вели пулмологот проф д-р Дејан Докиќ за „360 степени“ за македонските пациенти кои се заразени од...

Здравје 10.04.20 | 16:14

Короната за половина час ги уништува белите дробови

Горан Стевановиќ, еден од најпознатите српски инфектолози, објаснува дека корона вирусот е толку силен што луѓе ќе дојдат на нозе и се бунат зошто ги задржуваат. Но кога...

Вести 31.03.20 | 09:59

„Си-Ен-Ен“: Вака изгледаат оштетените бели дробови на заболен со коронавирус

Видеоснимката на белите дробови на заболен од Ковид-19 ја сподели американски доктор како предупредување до сите оние кои болеста не ја доживуваат сериозно и не ги почитуваат...

Здравје 30.03.20 | 09:22

На 3 Д видео прикажано што им прави корона вирусот на белите дробови

Универзитетската болница во Вашингтон неодамна објави 3Д видео од белите дробови на пациент со корона вирус. Во видеото се прикажани белите дробови на маж кој неколку...