Ознака: автопатишта
Економија 29.05.23 | 20:22

Шеста година се правaт автопатите Скопје-Блаце и Кичево – Охрид, а Гостивар – Кичево се проектира, го укинаа и возот до Белград

Колку е успешна една влада се гледа преку инфраструктурата. Во некои други ресори може да се вадат, но во инфраструктурата е едноставно или е направено или не е направено....

Македонија 14.03.23 | 12:03

За надзорен инженер на автопатиштата на Ковачевски и Груби месечно ќе се плаќа по 27.000 народни евра, од 81 експерт, само петмина се странци

Цените на услугите на надзорот, патем, се пред се за ангжман на домашни експерти. Иако на чело на конзорциумот за надзор на „Бехтел и Енка“ стои „ИРД Инеженеринг” од...

Балкан 28.09.22 | 13:43

Во Србија покрената иницијатива за забрана камионите да престигнуваат на автопатиштата

Српскиот министер за сообраќај Томислав Момировиќ денеска изјави дека по анализа на компаративните практики и различни „пилот“ проекти, мистерството испратило иницијатива...