Ознака: автомобилска индустрија
Свет 26.11.21 | 13:36

Британското производство на автомобили речиси преполовено во октомври

Производството на автомобили во Велика Британија падна за 41,4 отсто во октомври, што е најголем пад по 1956 година. Причините се светскиот недостиг на полупроводници и...

Свет 23.09.21 | 15:34

Производителите на автомобили ќе загубат 210 милијарди долари поради недостаток на чипови

Трошоците за нерешливиот недостиг на полупроводници се зголемија за повеќе од 90 проценти, поради што производителите на автомобили ќе загубат 210 милијарди долари во...

Економија 22.09.20 | 16:08

Мизо: Од успешните политики на државата ќе зависи дали ќе има прилив или одлив на инвестиции во автомобилската индустрија

Автомобилската индустрија е една од најпогодените индустрии на глобално ниво од глобалната пандемија на Ковид-19. Постоечките околности со промената на технологиите...