Ознака: Архангел Михаил
Калеидоскоп 21.11.22 | 08:50

Го празнуваме Св. Архангел Михаил, денот ќе ни покаже каква зима нè чека

Православните христијани денеска го празнуваат Соборпт на св. архангел Михаил, празник во чест на сите ангелски чинови и еден од најголемите христијански празници...

Калеидоскоп 20.11.22 | 14:33

Архангел Михаил штити од зло: Се верува дека во пресрет на Денот на Архангел треба да ги избегнувате овие работи

Архангел е празник, кој со црвени букви е запишан во црковниот календар и секогаш се празнува на 21 ноември. Тој е спомен на еден од ангелите кои според традицијата им...

Калеидоскоп 21.11.21 | 10:09

Денеска се слави Архангел Михаил: Ова мора да го направите доколку сакате да ви се исполнат сите желби!

Православните христијани денес го празнуваат Св. Архангел Михаил, еден од најголемите христијански празници и една од најчестите куќни слави. Архангел Михаил е водачот...

Калеидоскоп 20.11.20 | 20:24

Утре славиме голем празник: Направете го следново за ислушување на молитвите и желбите

Православните христијани, утре на 21 ноември го празнуваат Св. Архангел Михаил, еден од најголемите христијански празници и една од најчестите куќни слави. Архангел...

Калеидоскоп 19.11.19 | 14:36

Доаѓа голем празник: Св. Архангел Михаил ќе ги исполни вашите молитви и желби

Православните христијани на 21 ноември го празнуваат Св. Архангел Михаил, еден од најголемите христијански празници и една од најчестите куќни слави. Архангел Михаил...