Ознака: аплицирање
Економија 11.01.22 | 12:49

Ранливите категории од денеска аплицираат за помош за електрична енергија

Министерството за економија денеска го објави јавниот оглас за финансиска поддршка за потрошена електрична енергија за лица со ниски примања за 2022 година. Согласно...

Македонија 19.12.21 | 12:08

МОН: Од утре до 31 декември повторно може да се аплицира за субвенциониран студентски оброк

Министерството за образование и наука информира дека од утре до 31 декември повторно може да се аплицира за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк....

Економија 14.07.21 | 12:34

Од утре почнува аплицирањето за „Ковид 4” кредитната линија

Од утре, 09:00 часот, почнува аплицирањето за бескаматен кредит од кредитната линија „Ковид 4”. Јавниот повик за оваа кредитна линија беше објавен на 7 јули 2021 година, а...

Македонија 22.12.20 | 17:58

Се продолжува рокот за аплицирање за финансиска поддршка, 43.500 денари по вработен за центрите за странски јазици

На барање на здруженијата на центри за странски јазици и на едукативните центри за деца, Владата на одлучи да излезе пресрет и да го продолжи рокот за аплицирање за грантови...

Економија 21.08.20 | 11:46

Земјоделците кои ги осигурале посевите имаат уште десет дена да се пријават за субвенции

Сите земјоделци кои веќе ги осигурале посевите или добитокот ќе можат до 31 август 2020 година да достават барање за добивање финансиска поддршка за полисите за осигурување....

Македонија 17.08.20 | 11:15

Продолжен рокот за електронско аплицирање за добивање место во студентските домови

Министерството за образование и наука информира дека рокот за електронското аплицирање и поднесување документи за сместување во студентски дом во академската 2020/2021...

Македонија 18.06.20 | 16:28

За сместување во ученичките домови нема да се аплицира електронски

Министерството за образование и наука информира дека нема да има можност за прифаќање на електронските пријави за сместување во јавните ученички домови во учебната...