Ознака: анкета на детектор
Македонија 14.04.24 | 17:17

Македонските граѓани се отруени од говорот на омраза, покажува анкетата за „Детектор“

Близу 90 од граѓаните детектираат говор на омраза во македонското општество кој главно се шири преку социјалните мрежи, а во најголема мерка е поттикнат од политиката,...

Македонија 18.06.23 | 16:48

Значително е намален оптимизмот кај граѓаните дека НАТО ќе ѝ помогне на државата за интеграциите во ЕУ

Последното истражување на јавното мислење кое го спроведе Институтот за политички истражувања – Скопје (ИПИС) за Детектор, покажува дека мнозинството граѓани сметаат...

Македонија 11.06.23 | 17:16

Македонците и Албанците се согласуваат во едно – Бугарија ни е најголем непријател

Македонија има најдобри односи со Србија а најлоши со Бугарија, покажува последното истражување на јавното мислење кое за Детектор го спроведе Институтот за политички...

Македонија 30.04.23 | 16:52

Само еден од тројца Македонци заработува доволно за да го преживее месецот, покажа анкетата на Детектор

Близу две третини од граѓаните не заработуваат доволно пари за да си ги покријат месечните трошоци, покажува најновото истражување на јавното мислење кое за Детектор...

Македонија 09.04.23 | 16:45

Детектор: За две третини од граѓаните родот не е променлива категорија, близу 60 отсто не би поддржале такво законско решение

Близу две третини од граѓаните сметаат дека родот не е променлива категорија и дека тоа не зависи од личното чувство на човекот, покажува последната анкета која за Детектор...