Ознака: алдо климан
Колумни 05.06.20 | 20:14

Жбогар, тргни го коленото – НЕ МОЖЕМЕ ДА ДИШЕМЕ!

Алдо Климан Ако деловната корпорација Европска Унија на својот автомат-менаџер распореден во Република Македонија, Самуел Жбогар, му исплаќа годишни амбасадорски...

Колумни 14.05.20 | 21:29

Час по Марко Цепенков – Online

Алдо Климан До белообразната Татарка Екатерина Захариева: “Грлото си го содра од поење, дајте ѝ сега пиење”   “Кога лажиш кај се пулиш?” “Знаит Господ...

Колумни 09.05.20 | 02:35

Отворено писмо од Волтер до белообразната Б’лгарка Екатерина Захариева

Алдо Климан Многуценета госпоѓо Захариева, простете ѝ на мојава седа глава што си дозволив да ви се обратам вака непосредно, но тоа е затоа што верувам дека токму вие...

Колумни 31.03.20 | 10:13

ЗА ГЛУПОСТА – САМО НЕБОТО Е ГРАНИЦА

Алдо Климан Надворешните и внатрешни поробувачи на Република Македонија и на македонскиот народ имаат сосема предвидливо однесување: веќе знаеме дека секогаш кога...

Колумни 26.03.20 | 16:38

Македонија е како „фиќо” – се пали со туркање

Алдо Климан Компромисите секогаш скапо се плаќаат. ЕУ веќе одамна јавно признава дека го плаќа цехот на својот политички компромис направен со приемот во своето членство...

Колумни 16.12.19 | 15:16

Македонија во бестежинска состојба

Алдо Климан Како глуварица носена и фрлана ваму-таму од разни внатрешни и меѓународни политикантски ветришта, препуштена на неизвесната судбина, Македонија немоќно...

Колумни 29.07.19 | 13:29

Неколку илинденски пораки

Алдо Климан * * * Македонија, Гоце и Илинден не се само имиња. Македонија, Гоце и Илинден се состојба на духот на македонскиот народ. * * * На Хирошима и Нагасаки се фрлени...

Колумни 27.07.19 | 20:29

„Правдата во Македонија е грда како Вилма”

Алдо Климан Со оваа потврдна реченица во насловот сакам само да придонесам кон јавната расправа околу блескотната државничка намера на Зоран Заев, конечно, и како што...

Колумни 12.06.19 | 19:08

“Блескотен пример” на европско-заевско фразирање

Алдо Климан Господине Туск и господине Пендаровски, на својата плитка, импровизирана заедничка конференција за медиумите се удавивте во шупливи, евтини, салонски, евро-заевски...

Колумни 08.05.19 | 00:01

Заев се обиде да го „касне“ папата Франциск

Алдо Климан Со доаѓањето на папата Франциск во Скопје се случи чудо невидено. Големиот муртински гурман Зоран Заев, што многу ужива да „јаде живи луѓе“, и потоа да си...

Колумни 30.04.19 | 22:09

Со Заев до Троедна Голема Албанија

Алдо Климан На оној „супер невин“ големоалбански „фолклорист“ од големоалбанската политичка организација „Арбреши“ од Косово, што „од културно-уметнички причини“...

Колумни 23.04.19 | 23:45

Не враќајте ме на нивата од која сум црпнат!

Алдo Климан Кандидатот за „Орвелова награда“ за етноцид на сопствениот народ, за надреално велепредавство, незапомнето во светската историја, за цели тони и тони бесрамни...

Култура 19.04.19 | 14:59

Деведесет колумни, апели и реагирања на Алдо Климан во книгата „Хроника на најавената смрт на името“

Деведесет колумни, апели и реагирања на авторот Алдо Климан може да ги прочитате во неговата книга „Хроника на најавената смрт на името“. Книгата донесува 55 автентични...

Колумни 18.12.18 | 12:52

Нобеловска номинација за ЕТНОЦИД

Гангстерите не се срамат од ништо, а етерот и хартијата трпат сѐ и сешто. Така и оваа ступидна ултрапропагандна прошетка од Скопје до Атина на мрачната екипа за „славно“,...