Ознака: Агенција за филм
Култура 13.02.19 | 15:01

Заев најави зголемување на буџетот за филм

Вашите успеси се успеси и на нашата држава. Ќе го поддржиме финансиски филмот и ќе го зголемиме растечкиот светски интерес, им порача премиерот Зоран Заев на претставниците...

Култура 07.02.19 | 18:47

Агенција за филм: Поддржуваме исклучително квалитетни, професионални, автентични филмски проекти, фестивали и манифестации

На денешното соопштение со кое Фестивалот „Киненова“ реагираше на одлуката на Агенцијата за филм и Град Скопје да не бидат поддржани, писмена реакција достави и Агенцијата...

Култура 22.01.19 | 12:19

Отворен конкурс на Агенцијата за филм за финансирање на долгометражен и краткометражен, игран, документарен и анимиран филм за 2019

Агенцијата за филм на Република Македонија објави Конкурс за финансирање на проекти за производство на долгометражен и краткометражен игран, документарен и анимиран...

Култура 10.01.19 | 13:34

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија“ во главна конкуренција на Берлиенале

Агенцијата за филм на Република Македонија на денешната средба со новинарите соопшти дека Македонија за прв пат во историјата на македонската кинематографија ќе земе...