Ознака: абдала
Здравје 19.07.21 | 14:43

Кубанската вакцина „Абдала“ е ефикасна 100 отсто

Вакцината против коронавирусот „Абдала“ на Кубанскиот центар за генетско инженерство и биотехнологија се покажала 100 отсто ефикасна во третата фала за испитувањето,...

Свет 24.06.21 | 23:12

Кубанската вакцина ефикасна 92,28 отсто

Вакцината Абдала против коронавирус, развиена од Куба, која е прва развиена во Јужна Америка, покажа ефекасност од 92,28 проценти против инфекцијата. Тоа го соопшти лабораторијата...

Свет 22.06.21 | 08:09

Нова кубанска вакцина покажала ефикасност од 92,28 отсто

Вакцината против корона вирусот, „Абдала “, развиена од Куба, покажува ефекасност од 92,28 проценти против инфекцијата. Центарот за генетско инженерство и биотехнологија,...

Здравје 19.03.21 | 08:26

Куба ќе ја тестира својата втора вакцина против корона „Абдала“

Кубанскитe здравствени власти ја одобрија втората кубанска вакцина против ковид-19 за последната фаза на клиничките испитувања. Вакцината се вика „Абдала“ и именувана...