четврток, 16 август 2018 | Вести денес: 1 ново

Култура

Култура

Вечерва свечено се отвора „Охридско лето“ со извонреден концерт на оперските ѕвезди Мошуц и Братеску во придружба на Македонската филхармонија

Охрид од вечерва се до 20 август ќе ги живее своите 40 дена возбуда што ги носи Фестивалот „Охридско лето“. Повеќе...

Култура

Владимир Десков, Ана Ивановска Дескова и Јован Ивановски куратори од Македонија за изложбата „Towards a Concrete Utopia: Architecture in Yugoslavia 1948-1980“ во Њујорк

Вчера, на 10.07.2018 година во 19 часот по Њујоршко време, во Музејот на модерната уметност (МоМА) во Њујорк се отвори...

Top