Skip to main content

Чоколаден колач од само 2 состојки

American Heritage Chocolate / Unsplash

Многу е важно добро да го оладите колачот пред да го послужите

Состојки:
250 г крем „нутела“ или некој сличен крем од лешници
5 јајца
Приготвување:

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Изматете јајца со миксер. Важно е волуменот на јајцата да се удвои, во спротивно нема да ви успее колачот.
  3.  Стопете го кремот во микробранова печка (20 секунди) или на рингла на најниска температура.
  4. Во растопениот крем полека додајте ги изматените јајца. Колачот нема да ви излезе добро ако прегрубо ги мешате состојките.
  5. Префрлете ја смесата во претходно намрсен плех за печење и печете ја околу 25 минути. Добра оладете го колачот пред да го послужите.