Ознака: намален
Здравје 24.02.22 | 11:13

За една недела бројот на активни случаи намален за повеќе од 3.000

Бројот на активни случаи, заклучно со вчерашниот ковид-извештај, е 5.449, што за една недела е намалување за околу 3.300. Ако на 16 февруари имаше 8.784 активни случаи, вчера беа...

Економија 18.11.21 | 10:57

Намален водостојот на Преспанското Езеро

За еден сантиметар е намален водостојот на Преспанското Езеро, а нивоата на останатите две природни езера во земјава се исти како вчера, покажуваат резултатите од последните...

Сервиси 20.08.21 | 10:54

Намален водостојот на Охридското и Преспанското Езеро

Водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро е намален за по еден сантиметар во споредба со вчера, а нивото на Дојранското Езеро е исто со вчерашното, покажуваат...

Економија 07.09.20 | 12:31

Историски пад: Извозот намален за 32 отсто, БДП во минус 12,7 отсто

Според проценетите податоци на Државниот завод за статистика, стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за второто тримесечје од 2020 година е -12.7 %. Во второто...