Ознака: исплата
Економија 09.11.23 | 14:11

Со исплата на плати доцнат 5428 работодавачи

Со реализација на обврските со МПИН-пресметките што треба да ги достават до УЈП за уплатата на придонеси и исплата на нето-плата доцнат 5428 работодавачи во државава,...

Економија 05.10.23 | 12:58

МТСП: Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец септември 2023 година. Корисниците...

Сервиси 31.07.23 | 09:39

Исплатата на јулските пензии почнува денеска

Пензионерите јулските пензии ќе можат да ги подигнат на шалтерите на банките, зависно од висината на пензиите, на 31 јули и 1 август. Пензионерите со парите ќе можат да...

Македонија 27.07.23 | 11:39

Во тек е исплата на образовниот додаток за четврти мерен период за учебната година 2022/2023 година

Министерството за труд социјална политика ги информира граѓаните дека во тек е исплата на образовниот додаток за четвртиот мерен период за учебната 2022/2023 година. Со...

Економија 19.07.23 | 12:30

За сликање, поставена табла и геомеханички испитувања, на Бехтел и Енка досега им се исплатени 167 милиони евра

Директорот на ЈПДП Ејуп Рустеми денеска информира дека кон „Бехтел и Енка“ досега се исплатени околу 167 милиони евра. Според Рустеми, моментно се вршат геомеханичките...

Економија 15.06.23 | 14:19

МФ: Се намалува рокот за намирување на обврските на јавниот сектор кон приватните компании на 30 дена

Државата го крати рокот за намирување на обврските кон приватните компании на 30 дена. Законските измени со кои се регулира ваквата обврска го подготви Министерството...

Економија 30.05.23 | 10:20

МТСП: Во тек е етапната исплата на пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека етапната исплата на пензиите за месец мај е во тек. Подигнувањето на пензиите преку филијалите и експозитурите...

Економија 03.04.23 | 15:09

Оризопроизводителите бараат итна исплата на финансиската поддршка за предадена арпа

Земјоделците од кочанскиот регион бараат итна исплата од ресорното Министерство на ветената интервентна финансиска помош од три денари за предаден килограм арпа,...

Економија 06.03.23 | 17:08

Во тек е исплатата на правата од социјална и детска заштита

Министерството за труд и социјална политика информира дека денеска започна исплатата на правата од социјална, детска и цивилна заштита за месец февруари 2023 година. Корисниците...

Економија 27.02.23 | 11:45

Во тек е етапната исплата на февруарските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека на ден 27.02.2023 година (понеделник) започнува етапната исплата на пензиите за месец февруари, кои продолжуваат...

Економија 22.02.23 | 12:18

МЗШВ: Исплатени 214,7 милиони денари субвенции за производителите на градинарски култури до близу 11.000 корисници

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги известува земјоделците производители на градинарски култури дека Агенцијата за финансиска поддршка...

Здравје 20.02.23 | 13:49

Од утре и во среда ќе почне исплатата на боледувањата, породилните и рефундациите, парите ќе се добиваат етапно

Од утре и во среда ќе почне исплатата на боледувањата, породилното отуство и разник рефундации, соопшти денеска Фондот за здравство на Македонија чиј систем е хакиран...

Економија 17.02.23 | 13:31

МЗШВ: Исплатени 422,4 милиони денари субвенции за полјоделски култури на над 24.000 корисници

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги информира земјоделците производители на полјоделски култури дека Агенцијата за финансиска поддршка...

Македонија 14.02.23 | 13:16

Шест месеци дел од членовите на избирачки одбори ги чекаат надоместоците за вонредните избори во 2022

Дел од членовите на избирачките одбори сè уште ги немаат добиено надоместоците за вонредните избори за Совет на Општина Тетово што беа на 20 август 2022 година. Од Општинската...

Економија 03.02.23 | 12:21

МТСП: Исплатата на финансиската поддршка за ранливи категории на граѓани ќе се изврши на 13 февруари, а списоците на корисниците ќе бидат објавени на 6 февруари

Министерството за труд и социјална политика, ги известува граѓаните дека паричните средства за корисници на финансиска поддршка за справување со енергетската криза,...

Македонија 30.01.23 | 12:45

Јаневска: Доцни исплатата на стипендиите, а на студентите не им се исплатени ни парите за студентски оброк

Учениците и студентите останаа без поддршка од државата. Доцни исплатата на ученичките и студентските стипендии. Наместо државата да ги мотивира, но и да им помогне...

Економија 30.01.23 | 09:11

МТСП: Во тек е етапната исплата на јануарските пензии

Министерството за труд и социјална политика известува дека на ден 30.01.2023 година (понеделник) започнува етапната исплата на пензиите за месец јануари, кои продолжуваат...

Економија 28.01.23 | 22:16

Работодавачите бараат да плаќаат само 15 дена од боледувањата

Наместо 30 боледувањето кое паѓа на товар на работодавачот да се скрати на 15 дена. Ова е барањето на Организацијата на работодавачи за да се намалат злоупотребите од...

Економија 27.01.23 | 16:44

Од понеделник исплата на јануарските пензии

На предлог на Министерството за труд и социјална политика, Владата на Република Македонија ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензиите за месец...

Македонија 11.12.22 | 14:54

Започнува исплатата на финансиската помош за ранливите категории граѓани

Владата предводена од СДСМ никого не остава сам во време на светска економска и енергетска криза. Започнува исплатата на финансиската помош за ранливите категории...