Ознака: ЧУлев
Македонија 21.04.20 | 20:24

Тешко е да се изведе на терен уредбата за фотографирањето на граѓаните кои не носат маски

Во однос на уредбата која беше предложена да се фотографираат граѓаните кои нема да носат маски, министерот Чулев рече дека оваа мерка е тешка за спроведување. Тоа е...

Македонија 21.04.20 | 20:17

Чулев: Ќе имаме зголемено присуство во Прилеп, Тетово и Куманово и со мегафони ќе даваме информации и предупредувања за граѓаните

За ситуацијата во Прилеп министерот Чулев најави зголемено присуство на полицијата во оваа општина. Мерката еден од семејство да оди во маркет-сеуште е на ниво на препорака....

Македонија 21.04.20 | 20:11

Чулев: Најголемиот товар падна врз МЗ и МВР за спроведување на сите мерки кои досега беа донесени

Министерот за внатрешни работи Чулев во вечерашната Топ тема ги замоли граѓаните да не ги отежнуваат активностите на полицијата, бидејќе тие го носат најголемиот товар...

Црна хроника 21.04.20 | 20:05

Има веќе 20 кривични пријави за лицата во Гевгелија, рече Чулев

Министерот за внатрешни работи вечерва во Топ тема се осврна на случаите во Синѓелиќ и Гевгелија каде и на двете места беше прекршено органичувањето за движење. Полицијата...

Македонија 26.03.20 | 22:23

Чулев: Граѓаните воглавно го почитуваат ограничувањето за движење

Граѓаните воглавно ја почитуваат мерката за ограничување на движењето и покажуваат високо ниво на совесност, иако се забележани одредени отстапувања, изјави министерот...

Македонија 22.03.20 | 16:00

Чулев: Со почитување на одлуката за ограничување на движењето си помагате себе си и на институциите во спречување на ширењето на ковид -19

Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев се обрати до граѓаните: Почитувани граѓани, Почитувани претставници на медиумите, Како што веќе знаете, на седница што ја одржа...

Црна хроника 19.03.20 | 14:07

МВР контролира над 2.000 лица во самоизолација и 390 со решенија за здравствен надзор

Министерството за внатрешни работи врши контрола на над 2.000 лица кои имаат наредба за самоизолација и на 390 кои имаат решенија за здравствен надзор во Македонија. Овие...

Македонија 19.03.20 | 13:20

Против Нина Цаца Биљановска е поднесен е соодветен поднесок од ОЈО, соопшти Чулев

Разрешената директорка на Клиниката за кожни болести во Македонија се вратила на 29 февруари. Против неа, како и против сите оние кои не ги почитуваат одлуките на Владата...