Ознака: Азески
Економија 12.10.23 | 11:27

Азески: Законот за данок за солидарност го обедини бизнисот

Комората продолжува активно да работи на иницијативата за оспорување на Законот за данок за солидарност пред Уставниот суд на Република Македонија. Иницијативата...

Економија 12.06.23 | 15:03

Азески: Најдоброто решение да се спречи иселување на младите и работна сила е подигање на животниот стандард

Бизнисот се прилагодува да не увезува странска работна сила, вели претседателот на Стопанската комора на Република Македонија, Бранко Азески, кој одговараше...

Економија 08.06.23 | 10:36

Азески: Извозот да стане врвен национален приоритет

Извозот да стане врвен национален приоритет, ќе порача денеска претседателот на Стопанската комора Бранко Азески во третото месечно обраќање што го организира оваа...

Економија 21.07.22 | 13:11

Азески на средба со премиерот за цената на струјата, ако Владата не помогне ќе има затворања на компании и отпуштања

Ако Владата не му помогне на бизнисот кој е соочен со енормни сметки за струја, ќе има намалување на производството, затворања на капацитетите и отпуштања на вработени,...

Економија 02.01.22 | 20:40

Азески: Недела-неработен ден нема да има ефекти и бргу ќе биде повлечено

Мислам дека нема да придонесе. Бргу после ова ќе се види дека нема ефекти и ќе биде повлечено, истакнува Бранко Азески, претседателот на Стопанската комора на Северна...