Ознака: Ана Дурловски
Култура 03.03.20 | 13:50

Триумф на Ана Дурловски на сцената на Гранд театарот во Женева

Ни металниот призвук во гласот, ни нерафинираниот француски нагласок не ја намалија вредноста на нејзината цврста и сигурна песна. Нејзината драматична интерпретација...

Култура 03.01.20 | 12:23

Овации за Ана Дурловски на новогодишниот концерт со минхенскиот радиски оркестар

Македонската оперска ѕвезда Ана Дурловски со петминутни овации беше поздравена од публиката на новогодишниот концерт на минхенскиот радиски оркестар. Во престижната...

Музика 12.09.19 | 14:02

Се отвора Дурловски академија: Наш е редот да го пренесеме тоа што сме го научиле

Оперските пејачи Ана и Игор Дурловски после 20 години активна кариера ја основаа Академија Дурловски за да го пренесат своето знаење и искуство кои и да им помогнат на...

Култура 24.03.19 | 09:01

Стоечки овации за Ана Дурловски во операта во Грац

Нашата оперска дива, Ана Дурловски синоќа настапи во операта во Грац во „Лучија од Ламермур“. Одличната изведба ја стана публиката на нозе која со стоечки аплауз и...